A SAP Budapesten építette fel globális szolgáltatóközpontját

Az Európában elsőként Magyarországon létrehozott úgynevezett cloud (felhő alapú) támogatóközpont mintegy hatezer nagyvállalat személyügyi adminisztrációját kezeli a felvételtől a teljesítménymenedzsmenten át az utánpótlás nevelésig a hét minden napján, 24 órában. Nagy elismerés a központ magyarországi létrehozása a cégnek és az országnak. A központban jelenleg 80-an dolgoznak, de a jelentős piaci érdeklődés miatt a létszám a […]

Az Európában elsőként Magyarországon létrehozott úgynevezett cloud (felhő alapú) támogatóközpont mintegy hatezer nagyvállalat személyügyi adminisztrációját kezeli a felvételtől a teljesítménymenedzsmenten át az utánpótlás nevelésig a hét minden napján, 24 órában. Nagy elismerés a központ magyarországi létrehozása a cégnek és az országnak. A központban jelenleg 80-an dolgoznak, de a jelentős piaci érdeklődés miatt a létszám a következő 2-3 évben a 300-at is elérheti. A beruházást a SAP saját forrásból valósította meg, hasonló központ működik a Budapesten kívül például Kínában és az Egyesült Államokban.

Ablonczy Balázs hozzátette, hogy stabilan nő az SAP Hungary Kft. árbevétele Magyarországon: a szoftverfejlesztő 10 százalékkal magasabb, 19,7 milliárd forint árbevételt ért el 2014-ben, idén legalább 6 százalékos növekedést terveznek. Az eddigi adatok alapján az árbevétel meghaladhatja majd a 21 milliárd forintot 2015-ben. Az árbevétel 60 százaléka a magyar piacról származik, 40 százaléka exportbevétel. A jó eredmény a szoftverértékesítésből adódik: a magyar vállalati körből tavaly 100 új ügyfelet szereztek, így mára közel 1400 magyar cég használja a cég üzleti szoftver-megoldásait. Ezzel az üzleti szoftverpiacon tartják a 40 százalék fölötti piaci részesedésüket.

Az ügyvezető kitért arra, hogy a központi közigazgatás részesedése az árbevételből folyamatosan nő, jelenleg 15 százalékos. A cég rendszermegoldásait használja egyebek mellett Magyar Közút Zrt., a MÁV, a Nemzeti Infrastruktúra Szolgáltató (NISZ) Zrt., az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt., és az állami követeléskezelő, a MARK Zrt.. Mindemellett a Graphisoft Parkban elkezdődött egy új irodaház felépítése, amely 2016 végétől további 5500 négyzetméteres területet biztosít majd a cég növekedésének, ezzel együtt összesen 13 500 négyzetméter áll a rendelkezésükre. A SAP Hungary Magyarországon 2013-ban alig 500 dolgozót foglalkoztatott, számuk az év végére 800-ra bővül.

A Graphisoft Parkban található SAP irodaházat és az új AppHaus irodájukat egy másik épületben ezekben a cikkekben mutattuk be részletesen:

Minek ide Google? Hát itt van nekünk a SAP budapesti irodája

Átadták az SAP szupermobil irodáját az óbudai Graphisoft Parkban
 

 

SOCIAL BOX