Ömlik a pénz az európai ingatlanpiacra

A harmadik negyedéves európai ingatlan befektetési volumenek alapján az európai ingatlanpiac stabil, biztonságos kikötőnek számít a globális tőke számára. A JLL előzetes adatai alapján a befektetési volumen 59,3 milliárd euró, ami 24% növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A főbb európai piacok közül Németország teljesített a legjobban az év első három negyedévét tekintve; […]

A harmadik negyedéves európai ingatlan befektetési volumenek alapján az európai ingatlanpiac stabil, biztonságos kikötőnek számít a globális tőke számára. A JLL előzetes adatai alapján a befektetési volumen 59,3 milliárd euró, ami 24% növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A főbb európai piacok közül Németország teljesített a legjobban az év első három negyedévét tekintve; a befektetési volumen 46%-kal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

„2015 eleje óta az EMEA régió kereskedelmi ingatlanbefektetési aktivitása töretlenül erős, a teljes volument tekintve 19%-os bővüléssel 162 milliárd eurós volumenre számítunk a harmadik negyedév végére” – mondta Richard Bloxam, a JLL EMEA Capital Markets igazgatója.  „A régió a megfelelő likviditással rendelkező befektetők egyre erősödő érdeklődésére tarthat számot, akik megbízható befektetési termékeket keresnek, stabil megtérüléssel. Még számos tranzakció vár lezásárásra ebben az évben, így számíthatunk arra, hogy az év végéig megmarad ez a lendület a befektetési piacokon.”        

2015-ben Németország ingatlanpiaca a leginkább kiemelkedő; a harmadik negyedév 79%-os növekedéssel 13,5 milliárd eurós volumennel zárult. Az Egyesült Királyság harmadik negyedéves tranzakciós volumene 18%-kal alacsonyabb volt, mint 2014 harmadik negyedévében, de ha az első három negyedév teljesítményét nézzük,  akkor 11%-kal javult az előző évhez képest. Franciaországban a viszonylag gyenge második negyedévet követően a harmadik negyedév végére 56%-kal nőtt a  volumen éves összehasonlításban és elérte az 5,7 milliárd eurót. Ezen kívül az északi országok piacai is erős negyedévet zártak: 61%-os növekedést regisztráltak a harmadik negyedév végén az előző évhez viszonyítva.   

SOCIAL BOX