Hogyan nyerhetjük meg Az Év Irodája versenyt? Ezek lettek a legjobb irodák!

2010 – Ringier Kiadó Az iroda.hu csoport 2010 novemberében hirdette meg először a versenyt, ahol a fő díjat a Ringier Kiadó vadonatúj munkahelye nyerte el. Ez az ún. egyterű iroda kiváló hazai antréjának bizonyult, hiszen a nagyteres koncepció világszerte hódító útjára indult, és ekkoriban kezdett tudatosodni a magyar irodapiacon is. A győztes cég Magyarország egyik legnagyobb […]

2010 – Ringier Kiadó

Az iroda.hu csoport 2010 novemberében hirdette meg először a versenyt, ahol a fő díjat a Ringier Kiadó vadonatúj munkahelye nyerte el. Ez az ún. egyterű iroda kiváló hazai antréjának bizonyult, hiszen a nagyteres koncepció világszerte hódító útjára indult, és ekkoriban kezdett tudatosodni a magyar irodapiacon is. A győztes cég Magyarország egyik legnagyobb lapkiadójaként 1993 óta van jelen a hazai piacon, a munkahelyüket pedig a MádiLáncos Stúdio tervezte, akik azóta már többször bizonyítottak a versenysorozaton. Közel 400 dolgozó számára kellett kialakítani egy 6500 négyzetméteres irodát, amelynek előnyei, hogy az asztalcsoportok gyorsan és rugalmasan átszervezhetők, a térelválasztást pedig mozgatható bútorok, paravánfalak biztosítják. Az informális megbeszélésekre változatos helyszíneket és hangulatokat terveztek, ahogy azt ma már a nagybetűs kommunikáció és interaktív munkastílus igényli. A bútorok, a burkolatok, a fóliák és tapéták pedig mind-mind egységes tervezési koncepció alapján valósultak meg, erős vállalati identitást tükrözve.

2011 – Syngenta

A következő évben a Syngenta lett a győztes, az új irodájuk kialakításának célja egy racionális és költséghatékony munkahely megvalósítása volt. Az új 2000 négyzetméteres irodában 120 fő dolgozott a verseny idején, akik a hatékonyabb elrendezésnek köszönhetően több mint 10%-kal kisebb területen munkálkodtak, miközben új közösségi zónákat, relax szobát és kávézót is sikerült kialakítani. Előzetesen felmérték a dolgozók igényeit, és ennek köszönhetően biciklitárolók, zuhanyzók és öltözőfülkék fémjelzik az egészséges és komfortos munkakörülményeket. Mivel a vállalat vidéki telephelyekkel is rendelkezik, ezért a Budapestre érkező kollégák igényeit hot-deskek szolgálják. A felsorolt megoldások ma már alapnak számítanak, azonban néhány éve még nem volt ennyire magától értetődő, ez is jelzi, hogy az irodakultúra rohamtempóval fejlődik Magyarországon. A tervezés a DVM group munkáját dicséri.

2012 – NNG

A 2012 őszén meghirdetett verseny győztese az iGO Navigáció fejlesztőjeként ismert NNG lett, akik a Szépvölgyi úton választottak maguknak új cégközpontot: itt kétszer négy szinten 6300 négyzetméteren rendezkedtek be. Ez egy hatalmas vállalkozás volt, amely jól szemlélteti az elmúlt években végbement technológiai fejlődést is, hiszen egy a magyar startup ökoszisztémából világhírre szert tett vállalkozás új munkahelyéről van szó, ahol tipikusan az Y-generáció tagjai dolgoznak. A MádiLáncos Stúdio közreműködésével kialakított iroda akkoriban közel 400 munkatársnak kínált inspiráló, emberközpontú munkateret. A tulajdonosok fokozottan odafigyeltek a munkakörnyezet igényességére, valóban közösségformáló ereje van az NNG székházának. A folyosókat, közlekedőket különböző funkciójú helyiségek osztják kisebb egységekre, a kreatív munka támogatására kisebb-nagyobb közösségi helyiségeket formáltak. Az irodabútorokért a Blue Business Interior felelt.

2013 – Avis Budget Group

A 2013-ban meghirdetett megmérettetés győztese az Avis Budget Group BSC lett, amely a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalatának szolgáltatóközpontja. A vállalat a magyar munkaerőpiac újabb fejlődési fázisát mutatja, hiszen az SSC-szektor egyre nagyobb szerepet játszik hazánk életében, ahol kvalifikált fiatalok találhatnak munkalehetőséget sokszínű és modern irodakörnyezetben. A Green House-ban három szinten 7200 m2-nyi területen több mint 600 főt foglalkoztattak akkoriban. Itt is megfigyelhető az Y-generáció térnyerése, akár csak az NNG esetében, annyi különbséggel, hogy egy fejlesztő és egy szolgáltató funkció más és más igényeket preferál már a munkahely tervezésénél is, illetve máshová helyeződnek a hangsúlyok. Az SSC-nél fontos tényező a nagyteres koncepció komfortos és igényes megvalósítása, valamint kiegyensúlyozása a telefonfülkékkel, tárgyalókkal és különböző közösségi zónákkal. A belsőépítészeti kialakítás a REscon Kft. munkája, a dizájn berendezési elemek az Europa Design Zrt.-hez fűződnek, az egyedi bútorokat Nietsch Márta tervezte.

2014 – Dentsu Aegis Network Hungary

Tavaly pedig a Dentsu Aegis Network Hungary lett a győztes, amely Budán a Residence Irodaházakban alakított ki egy egészen kreatív, otthonos munkahelyet 1700 négyzetméteren. Mindig izgalmas belépni egy reklámügynökség irodájába, hiszen nekik a mindennapi kenyerük a nagybetűs kreativitástól függ. Itt is egy eredeti munkahelyről van szó, amely úgy képes trendi lenni, hogy a tervezők – Tompa Balázs vezetésével – a saját útjukat járták. A trend esetükben egy belülről fakadó igényességet tükröz, amely személyre szabott és a dolgozók hangulatához, attitűdjéhez, habitusához illeszkedik, másrészt a terekben megjelenő „nappali-társalgó” atmoszféra tükrözi a korhangulatot. A nagyteres koncepcióban a munkaállomás-csoportokat vegyítették a félig nyitott multifunkcionális helyiségekkel, kommunikációs, avagy éppen relaxációs szigetekkel, amelyek alkalmasak tárgyalásokra, informális megbeszélésekre, rövid ötletelésre vagy akár elvonulós fókuszmunkára.

Képek: azevirodaja.hu

+++

Az iroda.hu csoport idén 6. alkalommal hirdette meg Az Év Irodája versenyt, ahol hét kategóriában november 30-ig lehet jelentkezni. A szervezők szeretettel várják a pályázókat, további információk azevirodaja.hu oldalon olvashatók.

 

 

SOCIAL BOX