Újabb budapesti irodaházak kaptak zöld minősítést

“A BREEAM In-Use tanúsítvány megszerzése kulcsfontosságú szerepet játszik versenyképességünk megőrzésében. Azt tapasztaljuk, hogy bérlőink számára egyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az iroda, amelyben dolgoznak, egy környezettudatos épületben legyen, tehát mára ez egy fontos tényezővé vált a bérlemény kiválasztásánál a budapesti irodapiacon. Nagy öröm számunkra ez az elismerés, amelyet a három irodaépületünk nemrégiben sikeresen megszerzett, […]

“A BREEAM In-Use tanúsítvány megszerzése kulcsfontosságú szerepet játszik versenyképességünk megőrzésében. Azt tapasztaljuk, hogy bérlőink számára egyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az iroda, amelyben dolgoznak, egy környezettudatos épületben legyen, tehát mára ez egy fontos tényezővé vált a bérlemény kiválasztásánál a budapesti irodapiacon. Nagy öröm számunkra ez az elismerés, amelyet a három irodaépületünk nemrégiben sikeresen megszerzett, hamarosan továbbiakkal folytatjuk ezt a sort – mondta Nagy Viktor, az IMMOFINANZ magyarországi country menedzsere. 

Mindhárom épület az “Üzemeltetés” terén “Nagyon jó “ minősítést kapott, az osztályozás alapját az épületek lényeges teljesítményi jellemzői adták, a beépítés, a szerkezetet és a szolgáltatások. Ez az értékelés tükrözi az épület működésével kapcsolatos üzemeltetési irányelveket, eljárásokat és szokásokat. Az értékelés továbbá tartalmazza a tényleges fogyasztási adatokat, beleértve az energiát és a vizet, valamint az épület környezeti hatásainak mértékét, mint például a széndioxid kibocsátást és a hulladéktermelést.

A BREEAM In-Use rendszere a Fenntartható Épített Környezet minősítésére szolgál, amely egyaránt figyelembe veszi az épületben dolgozók egészségét és megfelelő közérzetét, ideértve a bérlői elégedettséget, valamint a levegő minőségének folyamatos ellenőrzését és a higiéniai eljárásokat. Mindhárom létesítmény ezeken a területeken kiemelkedően teljesített. A karbantartás, a beszerzés és a fejlesztés szintén magas pontszámot kapott a minősítési eljárás során.

SOCIAL BOX