A GE pesti kampusza lett a legjobb nagyvállalati munkahely

A GE eddig két épületben rendezkedett be a Váci Greens irodaparkban, de a harmadik irodaházat is hamarosan birtokba veszi, így valóságos kampusz formálódik. A 16 ezer m2-es „C” épületben több funkciót helyezett el a cégcsoport, ahol a belsőépítészeti tervezés és kialakítás a világ legnagyobb cégeinek látványos irodáival is bátran felveszi a versenyt. Van itt fejlesztő- […]

A GE eddig két épületben rendezkedett be a Váci Greens irodaparkban, de a harmadik irodaházat is hamarosan birtokba veszi, így valóságos kampusz formálódik. A 16 ezer m2-es „C” épületben több funkciót helyezett el a cégcsoport, ahol a belsőépítészeti tervezés és kialakítás a világ legnagyobb cégeinek látványos irodáival is bátran felveszi a versenyt. Van itt fejlesztő- és oktatási központ, laboratórium és a Global Operations üzletág budapesti központja, amely gyakorlatilag a nemzetközi cég egyik belső szolgáltató központjaként működik. Mindenhol nyüzsgés, multikulturális sokszínűség, életerős és vidám hangulat, kreativitás és lendület.

„A kisebb 100 fős irodákhoz képest a nagyvállalati irodák sokkal nagyobb léptékűek, hiszen a cégek itt minimum 500 főt foglalkoztatnak, így ezek a munkahelyek másfajta, komplex megoldásokat igényelnek. A nyertes GE-nél a nehezen kihasználható előtereket és közlekedőket is szervesen integrálták a rekreációs folyamatokba. Az elrendezésnél jól megfigyelhető, hogy a fókuszmunkát támogató tereket elkülönítettek a fő közlekedési útvonalaktól, “nehezen” megközelíthetők, míg a közösségi és kommunikációt támogató tereket a fő közlekedési útvonalakon helyezték el, a lépcsőház közelében. Ennek köszönhetően ezeket a zónákat a kollégák aktívan kihasználják napközben is gyors megbeszélésekre. Az egyes munkacsoportok itt találkoznak és így jobban, gyorsabban kialakulnak a közösségek. A szervezet sajátos munkavégzési formáját jól támogató munkakörnyezetet alakítottak ki, például a csapatokat a térben a bútorzat színeivel is elkülönítették” – indokolja a döntést Dr. Németh Edit, a szakmai zsűri felelős tagja.

„A GE víziója egy világszínvonalú kampusz létrehozása volt Budapesten, ami közös teret biztosít a GE különböző üzletágainak. A tervezés során egy olyan inspiráló, kreativitást serkentő munkakörnyezet kialakítása volt a cél, amely egyrészt támogatja a különböző munkastílusokat, elősegíti a folyamatos együttműködést és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az itt dolgozók jól érezzék magukat; másrészt vonzza és megtartja a helyi és külföldi fiatal tehetségeket. Az egyéni és a csoportos munkavégzéshez is változatos megoldásokat találtak a tervezők, melyek központjában az ergonómia és a technológia egyesítése állt. A munkakörnyezetbe integrált és a leválasztott terekben létrehozott együttműködési tereket változatos bútormegoldások, rengeteg írható falfelület és LCD kijelzők támogatják. A közösségi terek kialakításánál is a sokszínűség volt a cél, amelyek fontos találkozási pontok, ahol a különböző üzletágakban dolgozók szórakozhatnak és kikapcsolódhatnak” – vázolja az előzetes koncepciót a GE és a projektmenedzsmenttel megbízott Cushman & Wakefield.

„Az új épület legnagyobb erőssége, hogy megfelelő hátteret biztosít a kampuszon dolgozó tehetséges emberek munkájához. A „C” épületbe költöző üzletágak 4 különböző helyről érkeztek, sokan merőben más környezetből, de mindannyian elégedettek az épülettel.  A Global Operations üzletág szintjein kialakított, kollaborációs bútormegoldásokkal színesített nagy légterű irodaterek és a Healthcare szintek fejlesztői területein található “scrumok” is hatékony, élhető felületet biztosítanak a munkavégzéshez. A projekt legnagyobb sikere az, hogy az épületben mindig élénk élet folyik. A szórakozási zónákban tapasztalható nyüzsgés, a kollaborációs terekben folyó kisebb-nagyobb egyeztetések, a falakon lévő grafikonok, jegyzetek és hangulatjelek a legjobb jelei annak, hogy jó úton járunk” – összegzi az új épület erősségeit a GE és a Cushman & Wakefield.

Bemutató cikkünk:

Ilyen lett a GE világszínvonalú pesti kampusza a Váci úton!

SOCIAL BOX