Fullon van a Graphisoft Park. Jövőre újabb irodaházat építenek

A társaság 3 millió euró nettó eredményt könyvelt el, melyet azonban egy egyszeri, mintegy 500 ezer euró leírás terhel. Az árbevétele 2015-ben 9,5 millió euróra nőtt az előző évi 8,5 millióról a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint. Fő tevékenysége a budapesti Graphisoft Park ipari ingatlan fejlesztése és hasznosítása, az árbevétel […]

A társaság 3 millió euró nettó eredményt könyvelt el, melyet azonban egy egyszeri, mintegy 500 ezer euró leírás terhel. Az árbevétele 2015-ben 9,5 millió euróra nőtt az előző évi 8,5 millióról a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint. Fő tevékenysége a budapesti Graphisoft Park ipari ingatlan fejlesztése és hasznosítása, az árbevétel ingatlan-bérbeadásból származik.

2016-ra az előző évivel megegyező, 9,5 millió euró árbevételt, és 3,1 millió euró nettó eredményt vár, amelyet 100 ezer euró leírás terhel majd. Az árbevétel és a profit további növekedésével az új fejlesztések 2017. évi átadása után számol a társaság. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 8,8 millió euróra nőtt 2015-ben az előző évi 7,7 millió euró után. Az üzemi eredmény 4,7 millió euró volt, míg 2014-ben 3,7 millió eurót tett ki. Az adózás előtti eredmény tavaly közel 3,6 millió euró volt, a megelőző évi 2,6 millió eurót követően.

A társaság ingatlanjainak becsült piaci értéke 150 millió euró, a könyv szerinti értékük pedig 60 millió euró. A jelenleg gyakorlatilag teljes kihasználtságú 53 ezer négyzetméternyi iroda, labor és egyetemi épületegyüttes további bővítésének keretében összesen 8 ezer négyzetméter új iroda és több mint 300 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs építését kezdték meg, az első fázis átadása 2017. elején várható.

Az új fejlesztések finanszírozására tavaly év végén 10 éves futamidejű, összesen 16,5 millió euró keretösszegű hitelszerződést kötöttek az Erste Bankkal, részben a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja keretében. A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kaegóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 2365 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 2420, a legalacsonyabb 1801 forint volt.

SOCIAL BOX