Átadják Budapest újabb ikonikus irodaházát

A Váci Greens a főváros legnagyobb volumenű irodafejlesztése, amely a belga Atenorhoz fűződik. Az összesen hat épületből álló irodapark harmadik, „B” épületének jövő heti átadóját követően tovább folytatódik a fejlesztés. A Váci Greens kiemelt bérlője a GE csoport, amely az irodaparkban több ezer új munkahelyet hozott létre az elmúlt évek során, és további bővítéseket tervez a […]

A Váci Greens a főváros legnagyobb volumenű irodafejlesztése, amely a belga Atenorhoz fűződik. Az összesen hat épületből álló irodapark harmadik, „B” épületének jövő heti átadóját követően tovább folytatódik a fejlesztés. A Váci Greens kiemelt bérlője a GE csoport, amely az irodaparkban több ezer új munkahelyet hozott létre az elmúlt évek során, és további bővítéseket tervez a Váci Greens épületeiben. A teljes projekt mintegy 135.000 négyzetméternyi irodaterületet jelent, amellyel nem csupán a főváros, de hazánk legnagyobb irodaparkja lesz.

Az irodakomplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben. projekt eleinte mintegy 100 ezer négyzetméternyi irodatérrel és öt épülettel számolt. A 2013 augusztusban átadott „A” épület 2014 őszére  teljes kihasználtságot ért el. 2015 nyarán már a második, „C” jelzésű irodaház is elkészült. Az irodapark nem csak a fejlesztő, hanem a hazai kereskedelmi ingatlanpiac sikere is, hiszen bizonyítja, hogy nagyobb beruházások is életképesek lehetnek.

A fellendülő ingatlanpiacnak köszönhetően az Atenor egy újabb szomszédos telket vásárolt meg, ahol egy hatodik (F) épületet is terveznek, így az egész campus mintegy 135 ezer négyzetméternyi irodaterületet jelent majd a gyakorlatban. A sikert az is bizonyítja, hogy Az Év Irodája verseny februári díjkiosztóján Az Év Új Ingatlanfejlesztése kategóriát a Váci Greens irodapark „C” épülete nyerte el.

“A Váci Greens-szel a válságot követő évek piaci körülményei között valósítottak meg egy 60 ezer nm GLA spekulatív irodafejlesztést, amit ráadásul sikeresen bérbe is tudtak adni, méghozzá egy nemzetközi, magas sztenderd- elvárásokkal rendelkező vállalatnak, a GE-nek. Ez pedig egy igazi visszaigazolása annak, hogy egy nem csak jól megfejlesztett, de gazdaságosan és környezetbarát módon fenntartható irodaépületről beszélünk” – indokolta a szakmai zsűri döntését Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója a realista.hu-nak.

“A BREEAM Excellent minősítést elnyerő projekt épületei nagyon olcsó üzemeltethetőségüknek és alacsony energiafelhasználásuknak köszönhetően hamar óriási népszerűségre tettek szert a piacon. Azt tapasztaljuk, hogy vezető világcégek körében nagy a kereslet a modern, energiahatékony és környezettudatos irodaépületek iránt. Mi már a fejlesztés kezdetekor, a gazdasági válság időszakában azonosítottuk ezt a várható trendet, és a legkorszerűbb berendezésekben, tágas központi terekben és zöld területekben gondolkoztunk. Nagyon örülök, hogy picit a piac előtt járva olyan irodamegoldással jelenhettünk meg a piacon, amely nem csupán a jelen, de a jövő igényeit is kielégíti majd” – mondta korábban Borbély Zoltán, az Atenor országigazgatója a realista.hu-nak.

 

SOCIAL BOX