Hatalmas fejlesztés Budapesten! Átadták a Váci Greens újabb irodaházát

Láthatóan méltó otthonra találtak a világ egyik legnagyobb vállalatcsoportjának magyarországi leányvállalatai, hiszen a GE újabb Váci Greens épületnek szavazott bizalmat. A cégcsoport már közel 1400 új munkahelyet hozott létre az irodaparkban, összesen 2400 munkatárs dolgozik itt és további több ezer fő magasan kvalifikált munkatárs érkezése várható az ingatlanegyüttes fejlesztésével párhuzamosan. “A GE Magyarországon legnagyobb amerikai […]

Láthatóan méltó otthonra találtak a világ egyik legnagyobb vállalatcsoportjának magyarországi leányvállalatai, hiszen a GE újabb Váci Greens épületnek szavazott bizalmat. A cégcsoport már közel 1400 új munkahelyet hozott létre az irodaparkban, összesen 2400 munkatárs dolgozik itt és további több ezer fő magasan kvalifikált munkatárs érkezése várható az ingatlanegyüttes fejlesztésével párhuzamosan.

“A GE Magyarországon legnagyobb amerikai befektetőjeként és a második legnagyobb exportőrként van jelen több mint 10.000 munkavállalóval.  A Váci Greens irodaépületei megfelelnek a GE magyarországi üzletágainak, többek között a Globális Üzleti Szolgáltató Központ, a Healthcare, a Water magasszintű elvárásainak, és lehetőséget teremtenek a cég folyamatos bővítési terveihez. A  GE célja, hogy  a világ vezető digitális ipari vállalata legyen, és hisszük, hogy Magyarország lehet az első digitális ipari ország, ehhez minden feltételt adott látunk, mint a képzett munkaerő és az infrastruktúra tekintetében” – mondta Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.

A GE és a Váci Greens harmonikus együttműködését jól mutatja, hogy az iroda.hu által szervezett Az Év Irodája verseny szakmai zsűrije a 2015-ös év legjobb új irodafejlesztésévé választotta a Váci Greens tavaly átadott „C” épületét, míg a legjobb nagyvállalati iroda díját a GE Global Operations és GE Healthcare Váci Greens-en működő irodája érdemelte ki.

Kiemelkedően környezettudatos megoldások

A Váci Greens nem csupán megjelenésében, de „tudásában” is impozánsan kiemelkedik a Váci úti folyosó irodaépületei közül. A BREEAM Excellent minősítést elnyerő projekt épületei nagyon olcsó üzemeltethetőségüknek és alacsony energiafelhasználásuknak köszönhetően hamar óriási népszerűségre tettek szert a piacon. Egy konkrét példát kiemelve, a Váci Greens „C” és „B” épületeinek esetében például talajhő hasznosításával a számítások szerint évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.  

„Azt tapasztaljuk, hogy vezető világcégek körében nagy a kereslet a modern, energiahatékony és környezettudatos irodaépületek iránt. Mi már a fejlesztés kezdetekor, a gazdasági válság időszakában azonosítottuk ezt a várható trendet, és minden épület fejlesztése során a legkorszerűbb berendezésekben, tágas központi terekben és zöld területekben gondolkoztunk. Nagyon örülök, hogy picit a piac előtt járva a olyan irodamegoldással jelenhettünk meg a piacon, amely nem csupán a jelen, de a jövő igényeit is kielégíti majd” – összegez Borbély Zoltán, az Atenor ország igazgatója.

Tovább bővül a bérlői kör

A Váci Greens első bérlője a Sykes az elmúlt év során 15%-kal bővítette a bérbe vett területeit, míg az idei év tavaszán 150 fővel új bérlőként érkezik az IT Services Hungary. A Váci Greens belga tulajdonosa, az ingatlanfejlesztő Atenor Group eredeti terveit kibővítve, a múlt év során megvásárolta a Fiastyúk és Madarász Viktor utca sarkán található telket is, ahová a Váci Greens „F” épületét tervezi felépíteni. Az irodapark hatalmas volumene ellenére sem veszíti majd el egyedülállóan otthonos és emberbarát jellegét – a Váci Greens a bérlői igényeket maximálisan szem előtt tartva a legkorszerűbb berendezésekkel, tágas központi terekkel és zöld területekkel várja a cégeket.

A Váci út még mindig sláger

A Váci Greens az egyik legnagyobb jelenleg futó budapesti ingatlan-beruházás. A fejlesztést az Atenor Group saját forrásból finanszírozza. Az irodakomplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben, majd ugyanezen évben megkapta a Bloomberg „Legjobb Irodafejlesztés” díját is Magyarországon. A brüsszeli tőzsdén jegyzett Atenor csoportnak jelenleg 15 futó projektje van Európában.  A Váci úti „irodafolyosó” még mindig a legkeresettebb terület a budapesti irodaingatlan-piacon, ez a terület fedte le 2015-ben a piac 20%-át. Népszerűségének elsődleges okai a belvárosból való egyszerű megközelíthetőség autóval és tömegközlekedéssel, valamint a rendkívül versenyképes bérleti konstrukciók. A Váci Greens kiváló munkakörnyezetet kínál a tágas terekkel és a gondozott külső zöld területekkel, sétatávolságra a Duna Plázától és az M3-as metró állomásától.

SOCIAL BOX