Újabb ikonikus irodaházak épülhetnek a Váci úton!

Azt már eddig is tudtuk, hogy a HB Reavis gőzerővel dolgozik egy új fejlesztésen a Váci úti irodafolyosó és a Róbert Károly körút találkozásánál. Az új épületkomplexumot a cégcsoport a legmagasabb szintű környezettudatossággal, innovatív technológiák, minőségi, környezetbarát megoldások használatával építi meg olyan neves tervezők bevonásával, mint a londoni Make vagy éppen a budapesti Finta Stúdió. […]

Azt már eddig is tudtuk, hogy a HB Reavis gőzerővel dolgozik egy új fejlesztésen a Váci úti irodafolyosó és a Róbert Károly körút találkozásánál. Az új épületkomplexumot a cégcsoport a legmagasabb szintű környezettudatossággal, innovatív technológiák, minőségi, környezetbarát megoldások használatával építi meg olyan neves tervezők bevonásával, mint a londoni Make vagy éppen a budapesti Finta Stúdió. Olyan munkahelyeket akarnak létrehozni, amelyek a budapesti piacon is párját ritkítják.

„Izgalmas kihívást jelent számunkra ez az ikonikus projekt, amellyel egy új korszakot kívánunk nyitni a hazai irodapiacon. A sztárépítészekkel megerősített csapatunk a friss nemzetközi építészet értékeit kívánja ötvözni Budapest csodálatos hagyományaival úgy, hogy az nem csak a bérlők megnövekedett igényeit szolgálja ki, hanem a budapesti közösség mindennapjait is pozitívan befolyásolja. Az építkezést várhatóan nyáron kezdjük meg, és az első épületet 2018-ban adjuk át” – mondta korábban Radnóty Zoltán, a HB Reavis Hungary Kft. ügyvezetője.

Most további információkkal egészültek ki az eddigi ismereteink. A BREEAM Excellence minősítés megszerzését célul tűző irodakomplexumban várhatóan 12-14 ezren dolgoznak majd, akiket nagyjából egy 10 ezer négyzetméternyi szolgáltatási terület látja majd el, mondta el a napi.hu-nak Radnóty Zoltán. A fejlesztést spekulatív alapon indítják, a bérleti díjról pedig annyit tudhatunk egyenlőre, hogy kétféle árazással kalkulálnak.

Az egyik a Váci úti irodafolyosón szokásos bérleti díjjal számol, az unikális magasházakban azonban ennél magasabb lesz a tarifa. A tavaly rekordévet záró fejlesztő további akvizíciókat is tervez, bőven lát még potenciált az irodafejlesztésben. A budapesti bériroda-állomány egy részét ugyanis technológiailag és építészetileg is elavultnak tartja, amelyek alkalmatlanok a fiatal, igényes munkavállalók megtartására.

A szlovák cégcsoport első hazai fejlesztése a Váci Corner Offices, amely idén februárban Az Év Irodája versenyen Az Év Irodaháza Bérlői Díjat nyerte el. A 2014 második negyedévében átadott 21 ezer m2-es épületben a pozitív bérlői visszajelzések nem csak az irodaház szolgáltatásaira, üzemeltetésére, hanem a vártnál alacsonyabb üzemeltetési költségekre is vonatkoznak. „Az irodaház előbérlet nélkül az átadást követő másfél éven belül érte el a csaknem 100%-os kihasználtságot. A fejlesztők nem csak egy szimpla irodaházat szerettek volna felépíteni, hanem egy olyan épületet, amely hosszú távon kiszolgálja a bérlőket” – mondta korábban Dr. Hermán Róbert, a RICS Hungary elnökségi tagja, a szakmai zsűri felelős tagja.

„Természetesen a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy ügyfeleink otthon érezzék magukat épületeinkben. Mindemellett az „Év Irodaháza Bérlői Díj” megerősít minket abban is, hogy jó úton haladunk, és érdemes folytatnunk a kemény munkát, amely során – a partnereink teljes körű kiszolgálása mellett – kiemelt figyelmet fordítunk az építészeti és a közösségi értékteremtésre is” – fogalmazott a díj kapcsán Radnóty Zoltán. 

SOCIAL BOX