Még számtalan beruházás épül a Váci úti irodafolyosón

A nagyléptékű városfejlesztés eredményeként a rendszerváltástól napjainkig a kerületben építették a legtöbb, összesen 18 000 lakást, a Duna-parton luxus apartmanok sora épült. Az önkormányzat önerőből közel hatszáz bérlakást épített.  2010. és 2015. között is több mint 200 ezer m2 kereskedelmi és szolgáltató egység épült meg, írja a kerületi önkormányzat. A kerületi önkormányzat kidolgozta a hosszú […]

A nagyléptékű városfejlesztés eredményeként a rendszerváltástól napjainkig a kerületben építették a legtöbb, összesen 18 000 lakást, a Duna-parton luxus apartmanok sora épült. Az önkormányzat önerőből közel hatszáz bérlakást épített.  2010. és 2015. között is több mint 200 ezer m2 kereskedelmi és szolgáltató egység épült meg, írja a kerületi önkormányzat.

A kerületi önkormányzat kidolgozta a hosszú távú fejlesztési elképzeléseit és azt egy 25 évre szóló dokumentumba foglalta. 2013-ban alapos és részletes, szakmai és társadalmi egyeztetést követően a kerület elkészítette az újabb 2033-ig szóló hosszú távú fejlesztési koncepcióját.

A Váci út, Róbert Károly körút, Dózsa György út még sok lehetőséget tartogat a befektetők számára, ahol elsősorban az irodai fejlesztéseket támogatják. Előkészületben van a Váci út – Róbert Károly körút kereszteződésében két nagy beruházás, elsősorban irodákkal, de a kereskedelmi, szolgáltató funkció is meg fog itt jelenni. Összesen mintegy 100 ezer m2 ingatlan épül, vagy építési engedélye van, vagy építési eljárás alatt van.

Néhány példa: Wing 17 ezer m2, Dunyov u. – Váci út sarok (volt Felvonójavító) 26 ezer m2, Skanska (Váci út – Süllő út sarok) 25 ezer m2, Atenor 3. és 4. ütem 25-25 m2 (Váci út – Fiastyúk u.) és előkészítés alatt van a már említett HB Reavis 130 ezer m2-es projekt (Váci – Róbert K. kereszteződés).

Jelenleg is 850 új lakás épül a kerületben, elsősorban magánbefektetők vállalkozásában, de önkormányzati beruházásban is vannak előkészületben lakóházépítések. Tovább épül a Marina part, lakónegyedeink megújulnak. A budapesti lakáspiacon a XIII. kerület az egyik legkeresettebb, legdrágább környék. 

SOCIAL BOX