Fizetés, megbecsülés, munkakörnyezet. Nálad is ez a fontossági sorrend?

A legtöbb válaszadó a pihentető sétákra alkalmas kertet, az egészséges ételeket kínáló munkahelyi étteremet és rendszeres testmozgási lehetőséget biztosító fitnesztermet szeretne. A piaci igények kiszolgálása érdekében a Skanska Nordic Light Trio irodaháza már ezeket a szempontokat szem előtt tartva épül. Egyre több vállalat ismeri fel ugyanis, hogy sikerük egyik kulcstényezője az iroda, hiszen a munkahely kialakítása […]

A legtöbb válaszadó a pihentető sétákra alkalmas kertet, az egészséges ételeket kínáló munkahelyi étteremet és rendszeres testmozgási lehetőséget biztosító fitnesztermet szeretne.

A piaci igények kiszolgálása érdekében a Skanska Nordic Light Trio irodaháza már ezeket a szempontokat szem előtt tartva épül.

Egyre több vállalat ismeri fel ugyanis, hogy sikerük egyik kulcstényezője az iroda, hiszen a munkahely kialakítása jelentős hatással van a munka minőségére. Az egészséges és jó hangulatú munkahelyek megteremtésének hatékony módja a különböző munkaterek kínálata, ahol megbeszélésekre és közös munkára alkalmas közösségi helyek, illetve pihenésre és telefonálásra használható csendes helyiségek is rendelkezésre állnak.

A felmérésben résztvevők 23%-a állította, hogy tökéletesen elégedett a munkakörnyezetével, majdnem kétharmaduk azonban változást szeretne.

A válaszokból az is kiderült, hogy a környezet meghatározó az új munkahely kiválasztásánál. Ez a harmadik legfontosabb szempont a fizetés, illetve a megbecsültség és az erkölcsi elismerés után, megelőzve a munkahely közelségét vagy a feladatok izgalmasságát és a szakmai kihívásokat.

A válaszadók a nem megfelelő világítást, a túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletet, illetve a túl sok zajt tartják a legzavaróbb tényezőknek az irodában. A jó levegőjű, akusztikai komfortot biztosító, minimálisan zajos irodákat kedvelik, ahol koncentrálni tudnak feladataikra és alkothatnak. A nap minden szakában az optimális fényviszonyokat várnak el, és az egyéni igényeikhez kialakított hőmérsékletet preferálják, ami a saját maguk által kontrollált mikrokörnyezetek révén érhető el. 

Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte:

„Tapasztalatunk szerint egyre növekszik az igény a nemcsak biztonságos, hanem egészséges és kényelmes irodák iránt a magyar piacon. A felmérés eredményei megerősítik, hogy az alkalmazottak azokat a munkahelyeket értékelik nagyra, amelyek támogatják a jóllétüket és elősegítik a munkahelyi és magánéletük közötti harmóniát. Mi a Skanska-nál jövőképes munkahelyek létrehozásával támogatjuk ezt az elgondolást: környezettudatos irodaházakat fejlesztünk, amelyek a közösségi élet intenzíven használt helyszínei és egyben a bérlők üzleti igényeihez rugalmasan alakítható terek.

Magyarországon a Nordic Light Trio lesz az első WELL minősítésű irodaházunk a csúcsszínvonalú technológia, a természet, a közösség és a WELL – az irodai élet jólléti elemeit minősítő rendszer, amely méri, tanúsítja és ellenőrzi az irodaépületek egészségre és jóllétre gyakorolt hatását 10 szempont alapján: levegőminőség, vízminőség, táplálkozás, természetes fény, mozgást elősegítő megoldások, hangszigetelés, hő komfort, lélek, valamint közösség – alapján. A skandináv tradíció egybeolvasztásával olyan városi munkahelyet alakítunk ki, amely egyszerre javítja használóinak egészségét és hatékonyságát.”

Ha érdekel a WELL minősítés, és szeretnél többet megtudni a részletekről, gyere el október 17-én az WELL Building Conference-re, az Office XPO első napján, és hallgasd meg a minősítés alapítóit, valamint a tervezők és a felhasználók tapasztalatait!