Milyen munkahelyen akarnak dolgozni a magyarok?

A Groupama Biztosító megrendelésére az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által készített reprzentatív kutatásban a 18-59 éves lakosságot kérdezték a munkahelyi elvárásaikról, és hogy ehhez képest milyen szempontok alapján választanak állást a valóságban. Az ideális munkahely leírásánál a megkérdezettek 59-59 százaléka említette a magas jövedelmet, illetve a kreatív és emberközpontú munkát, 52 százalékuk az ideális […]

A Groupama Biztosító megrendelésére az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által készített reprzentatív kutatásban a 18-59 éves lakosságot kérdezték a munkahelyi elvárásaikról, és hogy ehhez képest milyen szempontok alapján választanak állást a valóságban.

Az ideális munkahely leírásánál a megkérdezettek 59-59 százaléka említette a magas jövedelmet, illetve a kreatív és emberközpontú munkát, 52 százalékuk az ideális munkahelyi légkört, a jó csapatot, 35 százalék a gyors megközelíthetőséget. A kutatás révén korábban biztosnak vélt állítások kérdőjeleződtek meg, például hogy a karrier-, vagy előrelépési lehetőség kiemelten fontos a magyaroknak, amikor álmaik munkahelyét keresik. A megkérdezettek mindössze 22 százaléka sorolta ezt a szempontot az 5 legfontosabb elvárás közé.

A felmérésben résztvevő aktív munkavállalók 56 százaléka jelenlegi munkahelye kiválasztásakor elsősorban a teljes bejelentettséget tartotta szem előtt, míg a magas jövedelem csak 20 százalékuk számára volt elvárás. A vizsgálat szerint a karrierlehetőségek a tényleges munkahelyválasztásnál még annyira sem számítanak, mint az álommunkahely meghatározásakor, ez a szempont csupán a megkérdezettek 11 százalékának volt fontos. A munkáltató vállalat hírneve a valós munkahelyválasztásnál 14 százalékban, az ideális munkahely leírásánál viszont csak 7 százalékban meghatározó. 

SOCIAL BOX