Magyarország kedvező befektetési terep az amerikai vállalatoknak

Az NGM tájékoztatása szerint Varga Mihály miniszter a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács delegációjával folytatott megbeszélésen kijelentette: a magyar kormány befektetőbarát gazdaságpolitikája kedvező lehetőségeket kínál az egyesült államokbeli vállalatok számára is. A találkozóra az üzleti tanács által június 22-24. között szervezett első magyarországi üzleti misszió keretében került sor, Varga Mihály hivatalában fogadta az Eric Stewart elnök által […]

Az NGM tájékoztatása szerint Varga Mihály miniszter a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács delegációjával folytatott megbeszélésen kijelentette: a magyar kormány befektetőbarát gazdaságpolitikája kedvező lehetőségeket kínál az egyesült államokbeli vállalatok számára is.

A találkozóra az üzleti tanács által június 22-24. között szervezett első magyarországi üzleti misszió keretében került sor, Varga Mihály hivatalában fogadta az Eric Stewart elnök által vezetett Magyar-Amerikai Üzleti Tanács (USHBC) küldöttségét. A megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági kapcsolatai az elmúlt évek során egyre szorosabbá váltak.

Varga Mihály a megbeszélésen arról adott tájékoztatást, hogy az Amerikai Egyesült Államok a nyolcadik legjelentősebb magyarországi befektető, az összbefektetés 9 milliárd dollár körül van, az USA-ba irányuló magyar export 10 százalékos növekedést mutatott 2015-ben, az amerikai vállalatok több mint 90 ezer embernek adnak munkát Magyarországon, tavaly 10 új amerikai beruházás érkezett az országba.

A találkozón a miniszter elmondta: a magyar kormány befektetőbarát intézkedéseinek köszönhetően jelentősen megemelkedett a külföldi tőke jelenléte Magyarországon, a következő negyedévekben a magánszektor pozitívan járulhat hozzá a további munkahelyeket teremtő fejlesztésekhez.

2013-ban a magyar gazdaság kiegyensúlyozott növekedési pályára lépett, ami 2014-ben és 2015-ben is folytatódott. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a gazdasági növekedés szerkezete stabillá és hosszú távon is fenntarthatóvá vált. 2015-ben 2,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, jelentős versenyelőnyt jelenthet hazánk számára a társasági adó alacsony mértéke.

A szaktárca közlése szerint a megbeszélésen a felek az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) létrehozásáról is szót ejtettek, Varga Mihály elmondta: a tárgyalásokra Magyarország kiemelt figyelmet fordít.

SOCIAL BOX