​Ilyen helyen inspirálódnak a TOPdesk munkatársai

Az egyik Az Év Irodája nevezőnk, a TOPdesk Magyarország Kft., a Váci Utca Center 6. emeletén két irodarészt tudhat magáénak. Nem is olyan messziről, az Anker közből költöztek ide, ahol egy lakásirodában dolgoztak, ám kinőtték a helyet, így menniük kellett. Eleinte szkeptikusan álltak az irodaházba költözés gondolatához, ám mint kiderült, ennél jobb döntést nem is […]

Az egyik Az Év Irodája nevezőnk, a TOPdesk Magyarország Kft., a Váci Utca Center 6. emeletén két irodarészt tudhat magáénak. Nem is olyan messziről, az Anker közből költöztek ide, ahol egy lakásirodában dolgoztak, ám kinőtték a helyet, így menniük kellett. Eleinte szkeptikusan álltak az irodaházba költözés gondolatához, ám mint kiderült, ennél jobb döntést nem is hozhattak volna. A csapatok tágas open office-okban dolgoznak, így kényelmesen elférnek egymás mellett, ráadásul a saját irodarészüket minden csapat úgy alakította ki, ahogyan ők szerették volna. Mivel a fejlesztőkhöz nem járnak ügyfelek, bátran rendezgethették a saját kis életterüket. Az irodákban emelhető asztalokon dolgoznak a kollégák, ám egy-egy darab más, mint a többi. Ez azért van, mert a régi irodából megmaradt asztalok egy részéhez kifejezetten ragaszkodtak a munkatársak, így azoktól nem szerettek volna megválni. Minden helyiség falán hangszigetelő panelek találhatóak, hogy még jobban tompítsák a zajokat. Az irodatérben a szobák között sehol nincs ajtó, a közösségi tereket színes szőnyegek jelzik. Szerették volna, hogy elvük a nyitottság és az „ajtóm mindig nyitva áll” érvényesüljön az irodában.

Rengeteg az írható felület, a white boardok mellett táblafestékek borítják a falakat, melyekre a munkatársak jegyzetelhetnek, vagy kedvük szerint rajzolhatnak is. A tárgyalók mellett kifejezetten praktikus, hiszen kis üzeneteket hagyhatnak egymásnak arra vonatkozóan, kinek mikor van ott dolga. Személyes kedvencünk a holland házakkal tarkított tárgyaló, ahol minden nagyon színes és vidám. Az egyik konferenciaterem pedig a holland cég elhivatottságáról tanúskodik, ugyanis a TOPcities nevet viselő terem falain azon városok térképei láthatóak ahol TOPdesk irodák találhatók. A tárgyalókon és videokonferencia termeken kívül három különleges kis helyisége is van az irodának. Az egyik a Grass, azaz fű nevet viseli, mely egy egyszemélyes munkaszoba, ahol általában skype-meetingeket szoktak tartani. A nevét a füves tapétáról és a műfűre emlékeztető szőnyegről kapta. Szintén hasonló elv mentén nevezték el a Beach szobát, mely egy csendes kis pihenőszoba, ahová elvonulhatnak a kollégák a világ zajai elől a csodaszép tengerpartot idéző tapét mellé. A Forest, azaz erdő szoba pedig egy privát kétszemélyes tárgyaló- vagy beszélgetőszoba, melynek hangulatát az erdei tájkép adja. Ezekben a helyiségekben szokott masszírozni a munkahelyi masszőr is, aki havonta két alkalommal kényezteti a csapatot.

A családiasság jegyében egy hatalmas „dühöngő” vagyis közösségi tér is található az irodában, ami egy igazi felnőtt játszóház. Van itt nagy kivetítő, X-box, flipper, csocsó, játékgépek, fotelek, babzsákok, legók, egy hangszigetelt sarok és egy italhűtő is. Szóval minden, ami elengedhetetlen részét képezi egy irodai társasági élet központjának. Itt péntek délutánonként holland szokás szerint összegyűlnek a kollégák, és megtartják a szokásos „borrel”-t, azaz a közös evés-ivás-pihenést. A közösségi tér mellett egy nagy konyha is található, mely a csoportos evések és főzések (mivel van főzőlap) helyszínéül szolgál. A családias összetartás a dekorációban is megmutatkozik, ugyanis több festmény is lóg az iroda falain, melyeket egy volt kollégájuk festett. Mivel a régi iroda egy lakásban volt, igyekeztek ennek megfelelően kialakítani az iroda stílusát, valamint az irodaház szabványainak is meg kellett felelniük. Alapvetően minden fehér színben pompázik, s ehhez jöttek a kiegészítő színek, a zöld a természetesség, a piros pedig a cég logója miatt. Az egyik folyosón farönkökkel is találkozhatunk, valamint szőnyegdarabokból megkomponált fával is.  

SOCIAL BOX