Elegancia és aromák egy helyen – a Kreinbacher Birtok irodájában jártunk

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen, 2014-ben pedig bemutatták tradicionális eljárással készülő pezsgőiket. A sales és marketing tevékenységek egyik legfontosabb bázisa a Budapest belvárosában található kereskedelmi központjuk. A borokkal és pezsgőkkel kapcsolatos megbeszélések és tárgyalások, szakmai kóstolók lebonyolításának helyszíneként szolgál a patinás Dorottya palotában helyet foglaló száz négyzetméteres iroda. […]

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen, 2014-ben pedig bemutatták tradicionális eljárással készülő pezsgőiket. A sales és marketing tevékenységek egyik legfontosabb bázisa a Budapest belvárosában található kereskedelmi központjuk. A borokkal és pezsgőkkel kapcsolatos megbeszélések és tárgyalások, szakmai kóstolók lebonyolításának helyszíneként szolgál a patinás Dorottya palotában helyet foglaló száz négyzetméteres iroda. Az előkelő épületbe érve elönt minket a Belle Époque forgatagának életöröme, a régi polgári épület modernizált folyosóin ámulva sétálunk végig. Ezek után a Kreinbacher irodájába belépve olyan érzésük van, mintha egy századfordulós szalon zártkörű rendezvényre hívtak volna meg. Itt tényleg minden vendég kiváltságosnak érezheti magát, amikor kávé helyett elsőként pezsgővel kínálják.

A hely hangulata nagyon magával ragadó, modern és elegáns, a Kreinbacher Birtokra jellemző, diverzívitás és egyedi atmoszféra itt városias környezetben jelenik meg. Az arculat kialakításánál a somlói birtokközpont építészeti irányvonalai köszönnek vissza, amelyet a Somló hegy tektonikus formái és a lávafolyam alakzatai inspiráltak. A vulkáni tanúhegy idomai és színvilága meghatározó, így az irodában a bazalt sziklák szürkesége és a láva perzselő, rezes árnyalata visszatér mind szín-, mind formavilág tekintetében. Homogenitás, szerves és szervetlen világ kontrasztba állítása, az emberi és az élővilág jelenlétének kiaknázása, valamint a vizuális intelligencia jelenlétével találkozhatunk egy helyen. A több rétegben felépített fények keltik életre a falakon megcsillanó kvarcszemeket, melyet, így a terroir, a somlói borok vibráló ásványossága vizuálisan is hangsúlyt kap. A hatást a selyemfényű vörösréz kiegészítők varázsolják melegebbé. Ezt kívánja tovább erősíteni a természetes faanyagból készült, rusztikus padló is. Izgalmas játék a textúrákkal a szilárd és puha, szervetlen és szerves anyagok kontrasztja is, amit a fotelek textilje vagy a kokedamák mohazöld földlabdái hoznak be.

A könyezetpszichológia és térszervezés alkalmazásával egy emberközpontú találkozóhely született meg. Ez a Tasting Salon, mely funkcióját tekintve egyszerre tárgyaló- és bemutatóterem, gasztropont, és nevéhez hűen egy kóstoló szalon, ahol a vizuális környezet és a közös élmények közösség formáló ereje egymást erősíti. Egyik különleges eleme a lekerekített, szabálytalan formájú asztal, mely a vezérelhető, direkt és indirekt fényeknek és a világos, szinte fehér színének köszönhetően a borkóstoláshoz kitűnő háttérként szolgál. Számos étteremvezető, séf és sommelier ült már ennél az asztalnál, a csúcsgasztronómia meghatározó szereplői itt zavartalanul, profi körülmények között kóstolhatják meg az újdonságokat. A szemben lévő falon elhelyezkedő, falba süllyesztett tévé pedig a marketing- és pr-célokat segíti: a borvidékről, a borászatról és szállásról készült fotók, vagy épp a Birtok forgalmazásában elérhető francia champagne-házak történetét bemutató image filmek futnak a slidereken.

A helyiségben továbbá kisebb-nagyobb pultok és welcome asztal is találhatóak, ahol a Kreinbacher bemutatkozó és edukációs anyagai mellett díjak sorakoznak, elmondásuk szerint az idei nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon szerzett aranyérmekre a legbüszkébbek, melyeket a Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgők nyertek el. Két szimmetrikus iroda is található itt, ahol két-két fő végzi napi teendőit, mindkét helyiség különlegessége, hogy a klasszicista-neobarokk Dorottya palota eredeti homlokzatának elemeit beépítették az enteriőrbe, s így az épületornamentikák a falakon élnek tovább. A hang- és fénytechnika is igen kimagasló, a falba beépített hangszórók gondoskodnak a megfelelő akusztikai hatásról, a főoszlopon található világító elemek pedig a pezsgő buborékaira vagy szőlőszemekre emlékeztethetik a látogatókat. Az összes helyiségben külön állíthatóak és dimmelhetőek a fények, így mindig a hangulatnak és alkalomnak leginkább megfelelő világítási képet tudják alkalmazni. Egy kicsi, ám igen felszeret konyha is van az irodában, melyben egy több mint száz bor- és pezsgőspalack tárolására alkalmas italhűtő is található.

SOCIAL BOX