Csak úgy szárnyal a kreativitás a Red Bull új irodájában

A Red Bull egy új irodát nyitott az ősi indián kultúra földjén, Mexikóban, Polanco városában. A vállalat irodái ugyanabban az épületben vannak mint korábban, de akkor másfél szintet bérelt a cég. A jobb helykihasználás és az open office rendszer kialakítása érdekében azonban ragaszkodtak az egyszintes elrendezéshez, és így ezer négyzetmétert birtokolnak most. A SPACE tervezte […]

A Red Bull egy új irodát nyitott az ősi indián kultúra földjén, Mexikóban, Polanco városában. A vállalat irodái ugyanabban az épületben vannak mint korábban, de akkor másfél szintet bérelt a cég. A jobb helykihasználás és az open office rendszer kialakítása érdekében azonban ragaszkodtak az egyszintes elrendezéshez, és így ezer négyzetmétert birtokolnak most. A SPACE tervezte az új irodát energia ital gyártó számára, és nyilvánvalóan a legújabb trendek szerint álmodták meg a koncepciót. Semmiképp nem egy hagyományos irodát akartak, hanem szerették volna, ha olyan terek jöhetnek létre, mint az edzőterem, játékterem, a recepción található bár, egyszemélyes és kollaborációs terek – ezek a helyiségek nemcsak a szórakozást, hanem a produktivitást is elősegítik. Az iroda arculati kialakításánál mexikói stílusban egy modern városi képet szerettek volna megteremteni. Két mexikói művészt választottak ki, hogy dolgozzanak ki egy olyan autentikus megjelenést, melynek elkészítésében feltörekvő mexikói kézművesek is segédkeznek.

Az open office-ban található munkaállomásokat aszimmetrikusan rendezték el, hogy ezzel is megbontsák a teret és a monotóniát, és kényelmesebben tudjanak közlekedni. Az újjátervezés egyik legfontosabb része a tárgyalók kialakítása volt, melynél figyelembe vették a privát beszélgetések és a nagyobb megbeszélések iránti igényeket is, a zavartalan meetingek érdekében akusztikus megoldásokat is alkalmaztak. Az Oázis nevet viselő terület nappaliként funkcionál, a dolgozók itt gyűlnek össze a szünetekben és munka után, zenét hallgatnak, videót néznek vagy csak egyszerűen pihennek és beszélgetnek a kényelmes fotelekben. Mivel a Red Bull szárnyakat ad, ezért a függőhinta sem maradhatott ki az irodából, az open office szélén, műfűvel borított területen kapott helyet.

SOCIAL BOX