Ilyen lett a GRAFTON Recruitment és SpenglerFox irodája

Két toborzási- és HR-es profilú cég bérel egy félig-meddig közös irodát az Ybl Palota patinás épületében. A tetőtérben helyet foglaló vállalatok számára kellett egy klasszikus épületben modern irodákat és tárgyalókat létrehozni. A legnagyobb hangsúly a közösségi terek, a recepció és az ügyfélvárók újratervezésén volt. Maga a teljes összkép szinte szimmetrikus elrendezésű, a központi részen található […]

Két toborzási- és HR-es profilú cég bérel egy félig-meddig közös irodát az Ybl Palota patinás épületében. A tetőtérben helyet foglaló vállalatok számára kellett egy klasszikus épületben modern irodákat és tárgyalókat létrehozni. A legnagyobb hangsúly a közösségi terek, a recepció és az ügyfélvárók újratervezésén volt. Maga a teljes összkép szinte szimmetrikus elrendezésű, a központi részen található a bejárat és a recepció, jobbra-balra pedig a GRAFTON és a SpenglerFox irodái. A közös tárgyalóhelyiségek közül a kisebb méretűekben történnek az interjúk a leendő munkavállalókkal. Ezen helyiségek ajtaján az Ybl Palota homlokzati rajzának részletei köszönnek vissza, az ajtók melletti világító sávokon pedig az irodák nevei találhatóak. A legnagyobb tárgyaló a gyönyörű épület kupolájában kapott helyet, a kör alakú tér miatt a tárgyaló formavilága is ezt követi – a kör alakú tárgyalóasztal a meetingekhez egyébként is az egyik legjobb elrendezési lehetőség. A régi kőburkolat megmaradt az ablakok körül, és a tárgyaló fölé egy régi korokat megidéző, de modern és hangsúlyos csillár került.

A megfelelő akusztika és komfort érdekében mindenhol padlószőnyeget helyeztek el, ráadásul a felület mintái több helyen falfestésben folytatódnak, néhol pedig az egyedi gyártású világító sávokon köszönnek vissza. A folyosókon halszálka mintázatú padlószőnyeg öltözteti a teret, mely a hagyományos parketták mintáját kívánja visszaidézni – elég egyedi megoldás, máshol még nem láttunk ehhez hasonlót. Anyagok tekintetében fontos volt a családias, otthonos hangulat, a kellemes légkör megteremtése érdekében természetes faanyagokat és meleg színeket használtak, például meleg szürkét, de megjelenik a piros is, ami a GRAFTON vállalat színe. Az open office-okba is új padlószőnyeg került és az egész irodában a világítás korszerűsítése is megtörtént, mindenhol LED-re cserélték az hagyományos fényforrásokat és lámpatesteket. Új terek is megjelentek az irodában, a konyha és az étkező a közösségi élet egyik meghatározó színfoltja lett. Éppen ezért írható felületeket, kényelmes ülőbútorokat és egyedi térelválasztókat helyeztek el az étkezőben a gördülékenyebb kommunikáció és a munkahelyi rekreáció érdekében.

Az átalakítás viszonylag alacsony költségvetésű volt, de ez a projekt kitűnően szemlélteti, hogy nem a büdzsé a lényeg, hanem a szakértelem, ugyanis nagyon szépen megújult az iroda.

 

Az Év Irodája verseny nevezésük itt érhető el, ezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.

SOCIAL BOX