Lassan kész az Apple gigantikus új irodaháza+videók

A Norman Foster brit sztárépítész terveivel fémjelzett új cégközpont több épületet foglal magában, így mintegy 260 ezer négyzetméternyi munkatérrel fog rendelkezni, ahol a gigantikus kutatás-fejlesztési központ mellett egy ezerfős konferenciaközpont, egy erőmű, egy földalatti parkolóház és egy hatalmas fitnesz centrum is szolgálja majd a dolgozók és az ide látogató vendégek kényelmét. Igazi városról beszélünk a […]

A Norman Foster brit sztárépítész terveivel fémjelzett új cégközpont több épületet foglal magában, így mintegy 260 ezer négyzetméternyi munkatérrel fog rendelkezni, ahol a gigantikus kutatás-fejlesztési központ mellett egy ezerfős konferenciaközpont, egy erőmű, egy földalatti parkolóház és egy hatalmas fitnesz centrum is szolgálja majd a dolgozók és az ide látogató vendégek kényelmét. Igazi városról beszélünk a kaliforniai Cupertinóban – amely a San Franciscói öböl déli partja mentén terül el -, ahogy azt már megszokhattuk a globális technológiai cégek új vagy tervezett székházprojektjeinél.

A hatalmas kör alakú, központi  épület belső kertje az alkalmazottak számára kínál majd étkezési lehetőségeket, ahol frissen telepített fák hűsítő árnyékában fogyaszthatják el az ebédjüket, vagy akár külső megbeszélésekre, brainstormingokra is lehetőségük nyílik. Mintegy 7000 fát fognak telepíteni az Apple új székhelyén. Távolról talán fel sem tűnik, de ha a közelebbi felvételeket is megnézzük, akkor kiválóan látszik, hogy az új kutatás-fejlesztési központ milyen hatalmas átmérővel rendelkezik. De hát ez Amerika, az ígéret földje!

Már világosan kirajzolódik a hatalmas üvegezett átrium is, ahová megérkeznek a dolgozók és az ügyfelek is. A mostani drónfelvétel jól mutatja, hogy a tetőn elhelyezett napelemek nagyjából 65%-át már sikeresen beépítették, valamint a kampusz környezetében is jól állnak a fejlesztésekkel, különösen a Tantau sugárúton aktívak a munkások, ahol szintén épülnek a napelemek és maga az út is. A szomszédos épületeket is felhúzták már, ahol a kiegészítő és egyéb adminisztrációs tevékenység zajlik majd. A fő épületben már a belső kialakításnál tartanak a kivitelezők, így az Apple munkatársai várhatóan 2017 végén be is költözhetnek az új high-tech ékszerdobozba.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX