Uber-elhetetlen fejlesztőközpont!

Az Uber 2009-es indulása óta már több mint 450 városban van jelen a közösségi utazáson alapuló szolgáltatásával. Ám a háttérben ennél sokkal több zajlik: fejlesztik az önvezető autókat és folyamatosan tesztelik a legújabb technológiákat, hogy első számú szolgáltatók legyenek a közlekedésben. Éppen ezért 2015-ben megalapították az Advanced Technologies Group (ATG) központot Pittsburgh-ben, ahol a kutatások […]

Az Uber 2009-es indulása óta már több mint 450 városban van jelen a közösségi utazáson alapuló szolgáltatásával. Ám a háttérben ennél sokkal több zajlik: fejlesztik az önvezető autókat és folyamatosan tesztelik a legújabb technológiákat, hogy első számú szolgáltatók legyenek a közlekedésben. Éppen ezért 2015-ben megalapították az Advanced Technologies Group (ATG) központot Pittsburgh-ben, ahol a kutatások és a megoldások feltérképezése mellett a járművek biztonságát, a szállítással kapcsolatos kérdéseket és az önvezető autókat tesztelik. A múlt hagyományait és a jövő technológiáit ötvözve született meg az új ATG központ, mely elsősorban a fejlesztők és építők fellegvára. Úgy is hívják a helyet, hogy katedrális, mely az ipar értékeit, a kemény munkát, az odaadást és a kreativitást testesíti meg.

A 7500 négyzetméteres felújított raktárban tényleg olyan, mintha egy szentélybe csöppentünk volna. A bemutatóterem az önvezető autók oltára és egyben az épület központja, mely hófehérben pompázik – a maga egyszerű szépségével a dizájn nem vonja el a figyelmet a járművekről. Mivel a jövő városát akarják támogatni és szolgáltatásaikkal elősegíteni, így nem volt kérdés, hogy az inspirációkat miből merítik. Mivel fontosak nekik a hagyományok, így a az épület raktár mivoltát sem szerették volna teljesen elhanyagolni, ebből született meg ez a különleges stílusötvözet, mely a fehér modernségén és az ipari anyagok kontrasztján alapul. Leginkább kopott acélkeretek, üveg felületek és természetes faanyagok jellemzik a központ arculatát, egyik legkülönlegesebb darabja az a faasztallap, melyet egy fából metszettek ki hosszában. Elmondásuk szerint a dolgozók hatékonyabb munkavégzését szeretnék elősegíteni, így minden helyiségben találhatóak szerszámok és eszközök, melyekkel azonnal le tudnak modellezni bármilyen hirtelen jött ötletet.

Forrás: Office Snapshots