Budapest teljes harci díszben a világ első számú ingatlanos eseményén+videók

A magyar főváros önálló standdal készül a világ első számú ingatlanos eseményére a MIPIM-en. A Budapest-stand szakmai tartalommal való feltöltése Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közös szervezésében valósul meg azzal az üzenettel: Magyarországon, Budapesten érdemes befektetni. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony: az elmúlt hat évben Budapest újra […]

A magyar főváros önálló standdal készül a világ első számú ingatlanos eseményére a MIPIM-en. A Budapest-stand szakmai tartalommal való feltöltése Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közös szervezésében valósul meg azzal az üzenettel: Magyarországon, Budapesten érdemes befektetni.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony: az elmúlt hat évben Budapest újra megtalálta önmagát és valóban nemzetközi szinten is jegyzett várossá vált. Ma megkérdőjelezhetetlen, hogy nem csak dicső múltja van Budapestnek, hanem fejlődő jelene és nagyon komoly tervei is a jövőre nézve. A hosszú távú városfejlesztési koncepciók, valamint a jövőbeni nagyrendezvények megvalósítása kiváló alapot nyújtanak arra, hogy Budapest a nemzetközi ingatlanfejlesztések és -beruházások egyik legfontosabb európai célpontjává váljon. A Budapest-stand, a megaprojektek bemutatása, valamint fővárosunk és az ország arculatát meghatározó beruházások jelenléte a leghatékonyabb üzenet a nagy fellendülés előtt álló magyarországi ingatlanpiac helyzetéről a nemzetközi befektetői környezet számára.

 A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tizenkét fővárosi és vidéki projektet is képvisel a kiállításon. Az Ügynökség célja a megjelenéssel, hogy a magyar befektetési környezet népszerűsítésén túlmenően felhívja a legjelentősebb iparági szereplők figyelmét a dinamikusan fejlődő magyar ingatlanpiacra, valamint az ígéretes, komoly megvalósíthatósági potenciállal rendelkező ingatlanfejlesztési beruházásokra. A HIPA az ingatlan-szakkiállításon a Hungarian Investment Projects (HIP) portfólión belül az ingatlan és turisztikai projekteket népszerűsíti, amelyek fókusz területei a hotel, iroda, valamint az ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések.

A magyarországi fejlesztéseknek komoly nemzetközi visszhangja van, 2017-ben a Liget Budapest Projekt az Európai Unió legjobb városfejlesztési nagyprojektje. A MIPIM Awards versenyében összesen 11 kategóriában mérik össze a különböző fejlesztési projekteket. A zsűri kategóriánként 4-4 projektet emel ki, s majd közülük választják ki az egyes kategóriák győzteseit. A Liget Budapest Projekt a legátfogóbb fejlesztéseket tartalmazó Best Futura Mega Project kategóriában került a világ idei 4 legjobbja közé. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a megújuló Városliget világszerte elismert ékköve lesz a fővárosnak, minden eddiginél gazdagabb kulturális és szabadidős lehetőségeket, egy igazi családi kulturális-szabadidős élményparkot kínál majd az ide látogatóknak.

A kiemelt városfejlesztések mellett számos beruházás vette kezdetét. Takács Ernő, az ágazat legnagyobb vállalatait összefogó Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke úgy fogalmazott: Magyarország visszakerült Közép-Kelet-Európa befektetési térképére, sőt Budapest lett a régió tőkebefektetési szempontból legvonzóbb városa. Felfelé ívelő piaci ciklus vette kezdetét, az elmúlt 10 év legkiemelkedőbb eredményét prognosztizálhatjuk az ingatlanfejlesztésben a 2016-os adatok és a 2017-es tervek ismeretében. A volumennövekedés több mint háromszoros az előző két évhez képest, ugyanis több mint 1 millió négyzetméternyi ingatlant (iroda, raktár, üzem, lakóépület, szálloda) építenek az IFK-tagok. Az összes projekt beruházási értéke meghaladja az 1,75 milliárd eurót, azaz az 560 milliárd forintot.

A csúcsfejlesztések a MIPIM-en is bemutatkoznak, közöttük a Horizon Development három fejlesztése: a Váci 1; a Szervita Square; és a Promenade Gardens. A WING fejlesztései közül az Ericsson K+F Központot és Székházat, valamint az Ibis Styles Budapest Airport Hotelt mutatja be a Magyar Telekom Székház mellett. Az Atenor a hat épületből álló 130.000 négyzetméteres Váci Greens irodakomplexum projekttel vesz részt a standon. A Futureal bemutatja a Budapest One Business Parkot, a Corvin Technology & Science Parkot és az Advance Towert. Az InfoGroup a Bartók Udvar új, 24.000 m2-es fejlesztési ütemével lesz jelen, illetve bemutatja két új built-to-suit logisztikai beruházását. Képviselteti magát a Gránit Pólus Csoport, valamint az Immochan is. A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. az Inpark Páty és Inpark Hatvan néven épülő ipari csarnokait és a Modern Városok Programban részt vevő helyszínek ipari fejlesztési területeit népszerűsíti. A MIPIM-en ismerteti legfrissebb piaci jelentéseit a CBRE Magyarország. 

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX