Hogyan NE nézzen ki az irodád – elrettentő példák home officereknek

Tegnap megmutattuk, hogy ha home office-ban dolgozunk, hogyan lehetünk hatékonyabbak. Megfelelő asztal, szék, irattartók, írószerek, és a többi fontos kiegészítő. De az otthoni munkavégzéshez hozzátartozik a rend és a rendszerezés is. Ma azt mutatjuk meg, hogyan NE nézzen ki az otthoni irodád. Soha, soha, de soha. Az internetnek köszönhetően már egyre több cég engedheti meg […]

Tegnap megmutattuk, hogy ha home office-ban dolgozunk, hogyan lehetünk hatékonyabbak. Megfelelő asztal, szék, irattartók, írószerek, és a többi fontos kiegészítő. De az otthoni munkavégzéshez hozzátartozik a rend és a rendszerezés is. Ma azt mutatjuk meg, hogyan NE nézzen ki az otthoni irodád. Soha, soha, de soha.

Az internetnek köszönhetően már egyre több cég engedheti meg magának, hogy munkatársai otthonról dolgozzanak. Ez különösen jó azoknak, akiket jobban inspirál az otthon melege és akik kitűnően osztják be az idejüket. Ráadásul így a dolgozó egy kis időre a saját maga ura/főnöke lehet, ami szintén pozitív hatással lehet a munkavégzésre. Te is home office-ban dolgozol? Akkor lehet, hogy a következő intelmek neked is szólnak.

Egy dolog, amit soha ne csináljunk: ne együnk az íróasztalnál!

Attól még, hogy otthonról dolgozol, nem szabad elkényelmesedned, a határidőket mindig tartsd be, de a környezeted is legyen mindig kifogástalan. Semmi ne vonja el a figyelmed a munkáról, TV kikapcs, laptop bekapcs. Foglald el a munkára kijelölt helyed és mehet is a munka! Ha egy idő után csak gyűlik melletted az aktahalmaz, a sok kis jegyzet – és ami ezeknél sokkal rosszabb – a kekszmorzsák, akkor itt az idő egy nagy rendrakásra. Azt hiszed, azért, mert nem látnak, még megengedheted magadnak a felfordulást? Hát nem. Bármikor betoppanhat egy váratlan vendég vagy a rettegett anyós, de ami még ennél is rosszabb: a főnököd – mit fog szólni, ha meglátja a körülötted uralkodó káoszt? Ez nemcsak azért rossz, mert mások előtt rossz színben tűnteted fel magad, hanem azért is, mert a kupi egy idő után átláthatatlanná válik, és már semmi másból nem fog állni a munkanapod, mint hogy a fontos iratokat keresgéled a papírtornyok között.

Aki elég bátornak érzi magát, küldjön képeket a tökéletes vagy éppen tökéletlen otthoni irodájáról! Mutassuk meg a nagyvilágnak, ki milyen környezetben dolgozik! A szép és kevésbé szép irodák fotóit az info@iroda.hu vagy sajto@iroda.hu címre várjuk. 

Íme, néhány elrettentő példa, hogy hogyan NE nézzen ki munka közben a környezeted!

forrás és képek: szeretlekmagyarorszag.hu

 

SOCIAL BOX