A GE a legfigyelmesebb vállalat címét is hazavihetné

A GE új részlege, a Digital Bangalore-ban, Indiában nyitotta meg irodáját. A nyolcszintes épületben összesen húszezer négyzetméteren dolgozik ezerötszáz munkatárs! A legnagyobb kihívás az volt, hogy mindenki számára megfelelő irodát hozzanak létre – de a GE-t ismerve előre borítékolható volt a praktikus és dizájnos munkakörnyezet. A cégre jellemző multifunkcionális tereket helyezték itt is középpontba, a […]

A GE új részlege, a Digital Bangalore-ban, Indiában nyitotta meg irodáját. A nyolcszintes épületben összesen húszezer négyzetméteren dolgozik ezerötszáz munkatárs! A legnagyobb kihívás az volt, hogy mindenki számára megfelelő irodát hozzanak létre – de a GE-t ismerve előre borítékolható volt a praktikus és dizájnos munkakörnyezet. A cégre jellemző multifunkcionális tereket helyezték itt is középpontba, a földszinten vegyesen kollaboratív és egyedüli munkavégzésre is alkalmas tereket alakítottak ki. Funkcióját és arculatát is tekintve azt szerették volna, ha az iroda szimbolizálja a célkitűzéseiket, a vállalat alapelveit és jövőbeli vízióit. A GE maradt a már jól bevált open office-os megoldásnál, a munkaterületeket különféle más funkciójú terekkel tarkították, például kisebb konyhaszigettel van pihenősarkokkal. A vállalatnál azt akarták, hogy élő sejtként működjön az iroda, így jött létre – ahogyan ők hívják – az „Urban Grunge” stílus, mely a városi pezsgést és a dinamikát csempészi az irodába.

A cél az volt, hogy az iroda tükrözze a cég hitvallását, azaz kreatív és vidám legyen, de tanításra alkalmas funkciókat is betöltsön. Így az egyes kitörési pontoknál és a pihenő övezetekben is találkozni írható és digitális táblákkal is, melyek támogatják a rögtönzött megbeszéléseket. Több közösségi teret is kialakítottak, melyek nappaliszerű közösségi élményben részesítik a dolgozókat, tényleg egy nagy család részeseinek érezhetik magukat. A GE figyelmessége ennél az irodánál is jól érezhető, a csendesebb és zavartalan kommunikáció érdekében hangszigetelő elemekkel tarkították az irodát. A mennyezeti hangelnyelő panelek, az asztalok közötti választóelemek, a mobilfalak és a zárt üvegbokszok gondoskodnak a megfelelő zajszintről. Mivel a dolgozók egészsége is fontos a vállalatnak, így kizárólag ergonomikus székekben dolgoznak a munkatársak. De mondhatnánk azt is, hogy az új iroda az ülőülőalkalmatosságok fellegvára, ugyanis az irodai székek mellett különféle kényelmes fotelek, kisasztallal ellátott tanulószékek és magasított bárszékek is a kollégák rendelkezésére állnak.

 

Forrás: Office Snapshots

 

 

SOCIAL BOX