Barta Zsombor HuGBC elnökségi tag BREEAM Country First díjat nyert

Idén Michael Portillo (író és műsorvezető) volt a házigazdája a fenntartható épületek és épületminősítők “best of the best” BREEAM Award 2017 díjátadójának. A nyertesek között találunk számos innovatív és fenntartható épületet az Egyesült Királyságból, és szerte a nagyvilágból, köztük Hollandiából és Svédországból. A díjak a  BREEAM minősítőket is díjazza, és ebben az évben BREEAM partnereként a […]

Idén Michael Portillo (író és műsorvezető) volt a házigazdája a fenntartható épületek és épületminősítők “best of the best” BREEAM Award 2017 díjátadójának. A nyertesek között találunk számos innovatív és fenntartható épületet az Egyesült Királyságból, és szerte a nagyvilágból, köztük Hollandiából és Svédországból. A díjak a  BREEAM minősítőket is díjazza, és ebben az évben BREEAM partnereként a GRESB is megjelent, hogy a társadalmilag felelős befektetések is megjelenjenek.

A díjakat különböző kategóriákban osztották ki, mint a lakosság, kereskedelem ipar, oktatás és egészségügy, valamint figyelembe véve a projekt típusait is, mint az új építésű ingatlan, felújtás és a meglévő ingatlan.

A nyertes épületek:

    Atlas Building, Eindhoven
    bol.com teljesítése Center, Waalwijk 
    Energy Academy Europe, Groningen és a Royal Agio Szivar, Duizel
    Kings Place, London
    Geelen ellenáramú, Haelen
    80-100 Victoria Street, London 
    Törzs Apartments, Manchester 
    Heuvel, Eindhoven 
    Lidl, Växjö

Barta Zsombor, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) elnökségi tagja, a Sentient Group fenntarthatósági üzletágának igazgatója a „Country First Awards”, azaz egy adott ország első BREEAM-minősítőjének ítélt elismerést vehette át – a díjjal a szerbiai Blue Center irodaépület értékelését jutalmazták, amely az első BREEAM rendszer szerinti épületminősítés Szerbiában.

BREEAM segít, hogy az épített környezet pozitívan hozzájáruljon és jobb épületek szülessenek. Mint a világ vezető fenntarthatósági értékelési rendszere, a BREEAM több mint 530.000 minősítést adott ki és globálisan több mint 70 országban van jelen.

Magyarországon a HuGBC mint hazai szakmai szervezet tagjai között megtalálhatóak az itthoni BREEAM minősítők is, hisz a HuGBC a nemzetközi minősítői rendszerek hazai adaptálhatóságán dolgozik, és szakmai platformot biztosít az itthoni minősítői szakemeberek számára is.

SOCIAL BOX