10 tech vállalat szuper irodadizájnja

Íme, néhány követendő irodadizájn példa a legnagyobbaktól. 1. A Soundcloud berlini irodájában dolgozó 200 munkatársnak az a legnagyobb problémája, hogy megküzdenek egymással a kényelmes és hangszigetelt fülkékért. 2. A Salesforce először 2016 szeptemberében majd 2017 márciusában nyitotta meg meditációs szobáit a londoni és a San Francisco-i bázisuk minden emeletén.   3. Az Etsy-nél kifejezetten elfogadóak a nemekkel kapcsolatban. […]

Íme, néhány követendő irodadizájn példa a legnagyobbaktól.

1. A Soundcloud berlini irodájában dolgozó 200 munkatársnak az a legnagyobb problémája, hogy megküzdenek egymással a kényelmes és hangszigetelt fülkékért.

2. A Salesforce először 2016 szeptemberében majd 2017 márciusában nyitotta meg meditációs szobáit a londoni és a San Francisco-i bázisuk minden emeletén.

 

3. Az Etsy-nél kifejezetten elfogadóak a nemekkel kapcsolatban. Az emberek identitásuknak megfelelően maguk választhatják ki, hogy melyik mosdót szeretnék használni.

4. A kaliforniai San Brunóban a YouTube-nál nagy a kényelem: az irodában egy fedett medence található, ráadásul a második és harmadik szinteket egy háromsávos csúszda köti össze.

5. Az Instagram egy hollywoodi díszlettervezőt kért fel, hogy egy olyan kreatív teret hozzon létre, ahol a munkavállalók kellékeket felhasználva készíthetnek jópofa képeket.

6. A Groupon irodájában egy elvarázsolt erdő található tele hobbit házakkal, amelyeket az alkalmazottak pihenésre és csendes munkavégzésére használhatnak.

7. Közel 3000 munkatárssal a központjában, a Facebook a világ legnagyobb open office-ával (44.600 négyzetméter!) rendelkezik. Az együttműködő terek és a magántermek kombinációja az alkalmazottak számára lehetővé teszik a megfelelő környezetben való munkavégzést.

 

8. A detroiti székhellyel rendelkező Quicken Loans nagyban hozzájárul a munkahelyi lazításhoz: Ford Mustangból átalakított billiárdasztal, kosárlabdapályák és irodai robogók állnak a kollégák rendelkezésére.

9. A Google irodája New Yorkban a népszerű Chelsea Market fölött helyezkedik el. Ez ad otthont több (aktív) pihenési lehetőségnek is: a kollégákat sziklamászó a falak, a New York-i művészet és hangulatos kis pihenősarkok veszik körbe.

10. New Yorkban a Spotify irodájában gipszkarton helyett kötéldarabok szeparálják az egyes tereket. Így az alkalmazottaknál egyértelműen látszik, hogy dolgoznak, de ha egy gyors „átkiabálásnyi” segítségre szorul valaki, az is könnyen megoldható.

 

forrás: business insider

SOCIAL BOX