Szolgáltató központot nyit a Viessmann Pécsett

A beruházással 50 új munkahelyet is létrehoz magasan kvalifikált emberek számára a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek egyik nemzetközileg is vezető gyártója. A Viessmann 100 éve alapított családi vállalat, amely a folyamatos fejlesztésnek köszönheti piaci sikereit. A cég most a digitális fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt, mivel ma már “egy kazángyártónak sem vasat kell eladnia”, hanem […]

A beruházással 50 új munkahelyet is létrehoz magasan kvalifikált emberek számára a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek egyik nemzetközileg is vezető gyártója. A Viessmann 100 éve alapított családi vállalat, amely a folyamatos fejlesztésnek köszönheti piaci sikereit. A cég most a digitális fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt, mivel ma már “egy kazángyártónak sem vasat kell eladnia”, hanem szolgáltatást. Michael Weber, a Viessmann üzleti támogató központjának vezetője elmondta, a pécsi szolgáltatóközpontból szerviz-támogatást és tanácsadást nyújtanak először német, majd nemzetközi ügyfeleknek. 

Beck Andor, a Viessmann csoport hazai leányvállalata, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 24 éve van jelen a cég Magyarországon, 2007-ben helyezték Dombóvárra a termelés egy részét. Elmondása szerint Pécs mellett szólt a több mint 22 ezer hallgató az egyetemen, illetve az, hogy kedvező a némettudással rendelkezők aránya a régióban, a város kiváló ipari parkkal és szolgáltatásokkal rendelkezik, valamint azokkal az ingatlanokkal, amelyekben várhatóan 2017 őszén megkezdhetik a szolgáltatásnyújtást. Dombóváron van a Viessmann biomassza kazán kizárólagos gyártása, és a beszállított alkatrészek 50 százalékát magyar kis- és középvállalatoktól szerzik be.

Beck Andor kitért arra is, hogy június 20-án a céggel “mély és nagyon jó kapcsolatokat ápoló” PTE műszaki karán tartanak tájékoztatót leendő munkavállalóik számára. Újságírói kérdésre közölte azt is, hogy a beruházás pontos helyszínének kiválasztása még folyamatban van. A törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett Pécs a harmadik Viessmann-telephely Magyarországon. A cég Dombóváron 280, Törökbálinton 35 alkalmazottat foglalkoztat, a mostani bejelentéssel együtt közel 400 munkavállalója lesz Magyarországon. A vállalat 2,6 milliárd forintért ruházott be Dombóváron.     

Az 1917-ben alapított családi vállalkozás 12 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte, éves árbevétele eléri a 2,25 milliárd eurót. A nyilvános cégadatok szerint a Viessmann Technika Dombóvár Kft. árbevéte 2016-ban 3,8 milliárd forint volt, adózott eredménye 293 millió forint veszteség. Egy évvel korábban 4,4 milliárd forint árbevétel mellett 8,4 millió forint eredményt ért el a cég.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX