Hiányzik a repülés? Akkor nézd meg az Air France KLM új irodáját!

Az Air France KLM a shared desk rendszer bevezetésével párhuzamosan a meglévő iroda felújítása mellett döntött, melynek tervezési és projekt menedzsment feladataival is a MádiLáncos Studio-t bízta meg.

A két légitársaság fúziója szükségessé tette a kereskedelmi és működési folyamatok integrációját. A költséghatékonyságot szem előtt tartva, a munkafolyamatok egységesítésére közös szolgáltató központokat kívántak létrehozni. Ennek eredményeként született meg a Lechner Ödön fasor legújabb ékessége, az Air France KLM Financial Shared Service Center, ami a KLM Fióktelepeként szolgálja ki a légitársaság-specifikus ügyviteli folyamatokat.

Az Air France KLM csoport célja, hogy a minőség orientált, hatékony szolgáltatási portfóliójával hozzáadott értéket teremtsen, ezért a több mint 2000 négyzetméteres új munkakörnyezetben nagy hangsúlyt fektettek a kollaborációs terekre, melyek hatékonyan támogatják a professzionális és motivált munkavégzést, ezzel pedig a cég optimális működését.

A kétszáznál is több munkavállaló számára kialakított tér grafikai arculata, az anyagok és a színek a cég profiljához igazítva az utazás köré épült, ezzel erősítve a márkaidentitást. A repülőgépek világát idéző szegecselt alumínium lemezek, a markáns falszínek és padlóburkolat egészen friss hangulatot eredményeztek. A falak áttörésével újraszervezett terek pedig lehetővé tették a korábbi monoton alaprajz kiváltását és az osztályok közötti átjárást is. A normál bench rendszerű munkaállomások mellett otthonos, flexibilis helyeket alakítottak ki, valamint fotelekkel és kanapékkal hívogató kollaborációs zónákat.

Az iroda felújítása során végig a környezettudatosság és a költséghatékonyság jegyében, a meglévő adottságok megtartása és kihasználása mellett formálták újra a teret.  

Ha megnéznéd a többi képet is, ITT megteheted!

SOCIAL BOX