Zöldülnek a legnagyobb vállalatok

Az ’A’-kategóriás, ilyen-olyan minősítésű irodák alapvetőnek számítanak ezeknél a cégeknél. Kizárólag környezetbarát anyagok felhasználásával építkeznek a lehető legkevésbé környezetterhelő módon. Az irodaházakban is a legkorszerűbb hűtő-fűtő rendszer van, megújuló energiaforrásokból üzemeltetik az épületeiket. Irodáik berendezése is gondos és környezettudatos tervezés eredménye, sokszor alkalmaznak újrahasznosított kárpitozású bútorokat, faanyagokat, LED-fényforrásokat, az asztalok és a falak pedig roskadoznak […]

Az ’A’-kategóriás, ilyen-olyan minősítésű irodák alapvetőnek számítanak ezeknél a cégeknél. Kizárólag környezetbarát anyagok felhasználásával építkeznek a lehető legkevésbé környezetterhelő módon. Az irodaházakban is a legkorszerűbb hűtő-fűtő rendszer van, megújuló energiaforrásokból üzemeltetik az épületeiket. Irodáik berendezése is gondos és környezettudatos tervezés eredménye, sokszor alkalmaznak újrahasznosított kárpitozású bútorokat, faanyagokat, LED-fényforrásokat, az asztalok és a falak pedig roskadoznak a sok növénytől. Azonban egyesek sokkal tovább mennek ezeknél. A fenntartható működés ma már sok nagyvállalat, így a technológiai cégek stratégiájában is megjelenik. Az Apple, a Google és a Facebook a Greenpeace legutóbbi értékelése alapján már a legzöldebb tech vállalat. A Facebook legutóbbi öt adatközpontja már megújuló energiával dolgozik, és a cég elkötelezte magát amellett, hogy a vállalat egészét átállítsa az megújuló energiaforrásokra. A Google is mérföldes lépésekkel halad, hogy tiszta forrásból táplálja óriási cloud infrastruktúráját.

83 százalékos eredménnyel a lista élén álló Apple most épülő kampusza is kizárólag zöldenergia felhasználásával üzemel majd, ráadásul a cég alaposan megválogatja, kikkel köt partnerséget, és ellenőrzni, hogy a beszállítás a lehető legzöldebb úton történik-e. Az Apple ráadásul az első olyan amerikai vállalat lesz, amely Trump klímaegyezményből való kilépése óta zöld kötvényeket bocsát ki –  várhatóan újabb 1 milliárd dollárral jelenik majd meg a piacon azért, hogy a klímaegyezményt támogató amerikai befektetőknek alternatívát kínáljon. A technológiai óriás a kötvényekből befolyó bevételt megújuló energiaforrások telepítésére, létesítményeinek és beszállítói láncának energiahatékonyság-növelésére, illetve saját termékeiben a felhasznált anyagok biztonságosabbá tételére fordítja. Hasonló projekt volt például ’Liam’ is, aki egy olyan robot, ami szétszedi és különválogatja az Apple készülékek egyes alkatrészeit újrahasznosítás céljából.

Forrás: Office Snapshots

 

 

SOCIAL BOX