Az OTP Ingatlanalap megveszi a West End Business Centert

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap megvásárolja a budapesti, Váci úti, A-kategóriás West End Business Center (WEBC) irodaházat – derül ki a résztvevők Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján kedden közzétett összefonódási bejelentéséből, írja a napi.hu. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap, illetve az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. meg kívánja szerezni a WEBC Ingatlan Beruházó Kft. tulajdonában lévő irodaházat. A […]

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap megvásárolja a budapesti, Váci úti, A-kategóriás West End Business Center (WEBC) irodaházat – derül ki a résztvevők Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján kedden közzétett összefonódási bejelentéséből, írja a napi.hu.

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap, illetve az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. meg kívánja szerezni a WEBC Ingatlan Beruházó Kft. tulajdonában lévő irodaházat. A frekventált helyen, a Westend bevásárlóközponttal átellenben, a Váci út 20-26. szám alatt lévő irodaház 95 százalékos kihasználtsággal működik, bérlői között van például az Ernst&Young és a Diageo.

A Céginfo.hu adatai szerint a WEBC Kft.-nek három tulajdonosa van: a többségi tulajdonosa a Morgan Stanley Real Estate Investinghez tartozó Alkotas Holding B.V., továbbá a Wingholding Zrt. érdekeltségében lévő Mevinvest Kft., valamint az osztrák CC Real eins GmbH. A konzorcium 2015-ben vásárolta meg a West End Business Centert más ingatlanokkal – a MOM Park bevásárlóközponttal és irodaházzal, valamint az EMKE irodaházzal – együtt az AEW Europe alapjától, a tranzakciót óriáshitel segítette.

A WEBC Kft. tavaly nettó 1,9 milliárd forint nettó árbevétel mellett 373 millió forint adózott eredményt ért el. A cég eszközei 13,8 milliárd forint értéken voltak nyilvántartva mérlegében tavaly év végén; a kötelezettségállománya megközelítette a 13 milliárd forintot.

SOCIAL BOX