Az otthoni iroda legfontosabb kellékei

1. Számítógép Igazából ez elég egyértelmű, de a legfontosabb dolog az otthoni munkavégzéshez. Asztali vagy laptop, teljesen mindegy, a lényeg, hogy megbízható legyen! 2. Internet Ez is eléggé adja magát, de azért nem árt, ha a szolgáltatók csomagjait alaposan megvizsgáljuk. Minél gyorsabb a netünk, annál hamarabb fognak átmenni a nagyobb fájlok is! 3. Munkaállomás Valaki […]

1. Számítógép

Igazából ez elég egyértelmű, de a legfontosabb dolog az otthoni munkavégzéshez. Asztali vagy laptop, teljesen mindegy, a lényeg, hogy megbízható legyen!

2. Internet

Ez is eléggé adja magát, de azért nem árt, ha a szolgáltatók csomagjait alaposan megvizsgáljuk. Minél gyorsabb a netünk, annál hamarabb fognak átmenni a nagyobb fájlok is!

3. Munkaállomás

Valaki szeret a kanapén vagy a konyhaasztalnál dolgozni, de az a legjobb, ha egy megfelelő asztalnál és egy ergonómiailag jól megtervezett széknél végezzük el a napi munkánkat. Persze váltogatni lehet a helyeket, de próbáljunk meg egy saját kis dolgozósarkot kialakítani.

4. Megvilágítás

Egy jó fényforrás meghatározó eleme lehet a dolgozósarkunknak. Az íráshoz és papírmunkához mindenképp legyen egy asztali lámpánk, aminek a fényerejét és magasságát állítani lehet – napszaktól és fényigénytől függően.

5. Software

Néhány dolgozónak egyszerűen csak szövegszerkesztőhöz, táblázatokhoz és e-mailkezelő alkalmazásokhoz kell hozzáférnie, míg egy vállalkozónak esetleg további szoftverekre lehet szüksége, amely teljesen az igényeihez igazodik. Nézd meg, mi lenne számodra a legideálisabb választás!

6. Router

Elengedhetetlen abban az esetben, ha több számítógépen, esetleg tableten vagy telefonon is megy a munka, amikhez kell internet-hozzáférés.

7. Irodatechnika

Lehet, hogy viszonylag „papírmentes” a munkád és minden iratot a gépen tárolsz, de sohasem tudhatod, mikor kell valamit sürgősen elfaxolni vagy többszörösíteni. Legjobb, ha egy olyan masinát veszünk, ami tud nyomtatni, fénymásolni, szkennel ni és faxolni.

8. Biztonság

Egy tervet kell készíteni az adatok biztonsági mentésére és védelmére. A felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások is jó megoldásnak tűnnek, azonban a külső meghajtók viszonylag megfizethetőek, és számítógépes meghibásodás esetén megmenthetik üzleti tevékenységüket.

9. Szünetmentes tápegység (UPS)

A szünetmentes tápegység korlátozott ideig biztosít biztonsági áramforrást abban az esetben, ha a villamos energia valamiért kialszik. A UPS még egy darabi biztosíthatja a munkát és utána biztonságosan ki lehet kapcsolni a készüléket.

10. Irattartó

Még akkor is, ha papírmentesek akarunk lenni, akarva akaratlanul lesznek olyan dokumentumok (pl. vállalkozási szerződés, könyvelési adatok, számlák, stb.), amiket érdemes egy jó ideig megőrizni. Ezek számára legyen egy külön rekeszünk vagy lefűzhető irattartónk!

11. Tárolás

Az irodai kellékeket, tollakat, post iteket, névjegyeket és egyéb fontos apróságokat tartsuk egy asztalhoz közeli fiókban vagy polcon, hogy mindig kéznél legyenek.

12. Tűzálló széf

Elengedhetetlen a legfontosabb üzleti dokumentumok (estleg céges pénz) tárolására és védelmére. Sok kisvállalkozó használja ezeket a tartós dobozokat, és sokszor tárolják ilyenekben a biztonsági másolatokat.

13. Iratmegsemmisítő

Elengedhetetlenül fontos a bizalmas információk megsemmisítése érdekében. Ma már lehet kisebb-nagyobb verzióban is kapni, válaszd a számodra legjobban kihasználható eszközt.

 

SOCIAL BOX