Kultikus irodanegyed épül az Árpád hídnál. Kilátópont, zöld park és piknik

Közösséget építenek Ha kilépünk a metróból az Árpád hídnál, akkor jól láthatóan gőzerővel építik az AGORA Budapest névre keresztelt új irodanegyedet, amely Budapest egyik új alközpontjaként fog funkcionálni számos szolgáltatással, kikapcsolódási és vásárlási lehetőséggel. A helyszín önmagában is különleges, hiszen nem csak a XIII. kerület, hanem a főváros egyik leglátogatottabb csomópontja, amely csaknem száz éve […]

Közösséget építenek

Ha kilépünk a metróból az Árpád hídnál, akkor jól láthatóan gőzerővel építik az AGORA Budapest névre keresztelt új irodanegyedet, amely Budapest egyik új alközpontjaként fog funkcionálni számos szolgáltatással, kikapcsolódási és vásárlási lehetőséggel. A helyszín önmagában is különleges, hiszen nem csak a XIII. kerület, hanem a főváros egyik leglátogatottabb csomópontja, amely csaknem száz éve várja, hogy végre egységes módon élettel töltsék meg.

A fejlesztő HB Reavis, amely korábban a közelben megépítette a Váci Corner irodaházat, valóra váltja a 21. század irodaigényeit, hiszen egyrészt a well-being keretében élhető zöld környezetet teremt a vállalkozások számára, másrészt a projekthelyszínt integrálja a környező lakóövezetbe.

Közösségként kezeljük a helyszínt, mondta Kigyóssy Örs, a HB Reavis Magyarország akvizíciós és fejlesztési igazgatója azon a sajtóbejáráson, ahol bemutatták az új közparkot és a hajókonténerekből összeállított bemutatótermet, amelynek tetejéről ragyogó kilátás nyílik az építkezési területre és a környező lakóövezetre. Élő, lüktető városközpontban gondolkodunk, ahol a célunk a felhasználói élmény növelése, vagyis mind az itt lakók, mind az itt dolgozók érezzék maguknak az új városnegyedet, teszi hozzá Kigyóssy Örs.

Mit kíván az irodista?

A HB Reavis előzetesen a GfK kutatóintézettel közösen felmérést végzett a budapesti irodisták körében, amelyben azt tudakolták, hogy mi a fontos a munkatársak számára egy irodában. A cégcsoport ugyanis arra törekszik, hogy minél jobb szolgáltatásokat kínáljanak az irodabérlő cégek számára, ezért folyamatosan szondázzák a véleményeket.

Ennek a közösségépítő szemléletnek az eredménye az új, 5 ezer m2-es zöld park és a bemutatóterem. A parkot körülbelül addig használhatjuk, amíg a belső területeken meg nem épülnek az első irodaházak, mert azután elkezdődnek a leendő magasházak kivitelezési munkálatai az Árpád hídról érkező út mellett. A parkkal kívánják a helyiek megpróbáltatásait kompenzálni, így számos közösségi rendezvényt fognak itt tartani, ma például a környező társasházak lakóit hívták meg egy piknikre.

A magasházak is rendben lesznek

Az üde zöld mellett megépítettek egy Magyarországon egyedülálló, 3 szintes, 230 négyzetméteres konténerirodát is az ügyfelek számára, akik testközelből, high-tech eszközök segítségével nézhetik meg, hogy hogyan épül a leendő irodájuk. A teljes projekt kifutása 2023-ra várható, amikor az irodaépületek között mintegy 15 teniszpályányi zöldfelület is létrejön, vagyis egy igazán szellős és emberközpontú irodaparkban sétálhatunk majd.

Az AGORA Budapest első épületei várhatóan 2019 első felében készülnek el. A zöld területekkel megtűzdelt irodaparkban alapvető cél, hogy az egyes épületek könnyen megközelíthetők legyenek gyalogosan és kerékpárral, ezért például az Esztergomi utcában a forgalmat részben leviszik a föld alá, mint az Allee esetében, és a felszínen zöld területet alakítanak ki.

A teljes projekt időtartama alatt fokozatosan fejlesztik a közterületeket is, így az Árboc és az Esztergomi utcákban számos zöld teret nyernek, illetve új fákat ültetnek. A metrócsatlakozásnál is új közterületet hoznak létre, amely szintén kiváló találkahely lehet az erre közlekedők számára.

A sajtóbejáráson szóba került a magasházak jelenléte is a fővárosban, hiszen az AGORA Budapest keretében több ilyen típusú irodaház is fog épülni. Kigyóssy Örs elmondta, hogy egy magasházakból álló sziluett jön létre, amely illeszkedik az Árpád híd környezetében már felépített házak tömegéhez. Megnézték a helyszínt a Várdombról és a Gellért-hegyről is, és tapasztalatuk szerint az AGORA Budapest nagyszerűen fog illeszkedni a leendő városképbe.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.