A magyar ingatlanpiac teljes fegyverzetben lesz jelen az EXPO REAL-on

A 2017. október 4-6. között Münchenben 20. alkalommal megrendezésre kerülő EXPO REAL Európa legjelentősebb ingatlanpiaci szakmai vására, ahol több mint 1700 kiállító és majd 40 000 döntéshozó gyűlik össze 77 országból. A központi téma idén az intelligens urbanizáció. A Budapest-standon a kormányzati és önkormányzati fejlesztési projekteket, valamint a legjelentősebb piaci szereplők ingatlanfejlesztéseit prezentálják a közönségnek. A […]

A 2017. október 4-6. között Münchenben 20. alkalommal megrendezésre kerülő EXPO REAL Európa legjelentősebb ingatlanpiaci szakmai vására, ahol több mint 1700 kiállító és majd 40 000 döntéshozó gyűlik össze 77 országból. A központi téma idén az intelligens urbanizáció. A Budapest-standon a kormányzati és önkormányzati fejlesztési projekteket, valamint a legjelentősebb piaci szereplők ingatlanfejlesztéseit prezentálják a közönségnek. A több évszázada híres magyar találékonyság jegyében bemutatják az ingatlanfejlesztési szegmenshez kapcsolódó innovációkat és okos megoldásokat is.

 „Az EXPO REAL-on számos világszínvonalú fejlesztéssel tudatjuk a nemzetközi befektetőkkel, hogy Budapest óriási változásokon ment keresztül, melyek a várostervezés, a technológia, a környezetvédelem, a közlekedés- és az infrastruktúra fejlesztése területén egyaránt kiemelkedőek. Az elmúlt évek komoly rehabilitációs és városfejlesztési munkája beérett, a stabil gazdasági környezet és politikai helyzet, a számos kormányzati és önkormányzati akció minden szegmensben katalizálja az ingatlanpiac növekedését. Részvételünk a központi programban világossá teszi, hogy megszolgáltuk a befektetői bizalmat. Jövőképünk és a hosszú távú városfejlesztési koncepciónk interpretálása révén a magyar főváros még több nemzetközi ingatlanfejlesztés legfőbb európai célpontjává válhat” – mondta Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

 „A befektetői bizalom továbbra is nő Magyarország iránt, az EXPO REAL pedig kiváló platform arra, hogy népszerűsítsük Magyarországot és Budapestet, mint a közép-kelet-európai térség gazdaságilag is meghatározó nagyvárosát, innovációs és kulturális központját” – mondta Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke. „A magasabb hozzáadott értékű beruházások számára is egyre vonzóbb a befektetési környezet, ezt jól mutatja a mértékadó IBM Global Location Trends 2017 jelentése is, mely Magyarországot munkahelyteremtés szempontjából a világ 10 legjobbja közé sorolja, a munkahelyek nemzetgazdasági hozzáadott értéke alapján pedig a világon az 5. legjobb értéket érte el hazánk. A hotel-, iroda-, valamint az ipari- és logisztikai fókuszú ingatlanfejlesztéseket képviseljük a kiállításon, hogy felhívjuk a leendő befektetők figyelmét a komoly megvalósíthatósági potenciállal rendelkező beruházásokra” – tette hozzá.

A kiállítás központi témáját, az intelligens urbanizációt körüljárva a szakmai fórumok betekintést nyújtanak Magyarország okos városainak koncepciójába és a települések stratégiáiba, és ismertetik Budapest intelligens város vízióját is. Ennek keretében lesz jelen a Liget Budapest Projekt is, amely tavasszal a Cannes-i „ingatlanszakmai Oscaron” az Európai Unió legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett.

Nemcsak Európa legrégibb közparkjával, az Európai Unió legjobb városfejlesztési nagyprojektjével, a Liget Budapest Projekttel leszünk „legek” a régióban, hanem azáltal is, hogy az elmúlt két évben a közép-kelet-európai országok közül a magyarországi befektetési piacot jellemezte a legdinamikusabb bővülés. Takács Ernő, az ágazat legnagyobb vállalatait összefogó Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke úgy fogalmazott: „kiemelt célunk, hogy további befektetési volumennövekedést eredményezzen a prémium irodapiac bővülése. Hazánkban a legnagyobb mértékű beruházások az irodapiacon várhatók, soha nem látott eredményeket fog felmutatni ez a szegmens. Az EXPO REAL-on a kiemelt projektek révén szeretnénk szemléltetni, miért vált Európán belül az egyik legkedveltebb befektetési desztinációvá a folyamatosan fejlődő Budapest. Jó éveknek nézünk elébe, az ágazati rekord idén is megdőlni látszik, a szektor tovább bővül, mert nemzetközi viszonylatban alacsony belépési küszöb mellett kínálunk magas megtérülési rátát a befektetők számára.”

Világszínvonalú fejlesztések a Budapest-standon

A Budapest-standon bemutatott fejlesztések átfogó képet nyújtanak majd a további növekedés előtt álló fővárosi ingatlanpiac perspektíváiról. A múzeumi negyeddel övezett közpark, a Liget Budapest Projekt mellett a Budapest Airport jelentős logisztikai projektje, a cargo légitársaságokat kiszolgáló Cargo City is bemutatkozik, demonstrálva, hogy a repülőtér hamarosan Közép-Kelet Európa teheráru-csomópontjává válik.

A HIPA a többi között a külföldi befektetők figyelmébe kívánja ajánlani a budapesti EcoDome irodaházfejlesztési projektet, a Hévízi-tó és a Balaton szomszédságában elhelyezkedő Zalacsányban tervezett golf komplexumot és wellness hotelt, a Zala Springs Golf Resortotés az NM38 Lifestyle Hotel prémium kategóriás budapesti lifestyle hotel fejlesztést is.

A szektorban három évtizede élen járó Atenor a főváros egyik legnagyobb irodafejlesztésével, a hat épületből álló zöld irodákat kínáló campus jellegű megaprojekttel, a Váci Greens-szel vesz részt a standon. A Magyarországon elsőként privát alapon megvalósuló kollégiumi céllal épülő beruházást, a MILESTONE Budapest One-t a Forestay Development mutatja be. A számos irodaépületet is jegyző Futureal Magyarország leendő harmadik legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontját, az Etele Plazát mutatja be a szakkiállításon. Jelen lesz a standon – a regionális ingatlanpiacon fejlesztő- és üzemeltető vállalatként közel 25 éve meghatározó szerepet betöltő – Gránit Pólus Csoport is.

A Horizon Development három folyamatban lévő ingatlanprojekttel lesz jelen az idei szakmai seregszemlén. A LEED Platinum minősítésű, 15 000 négyzetméter alapterületű Szervita Square Building 2019-től a belváros új gyöngyszeme lesz, világszínvonalon ötvözve a kiskereskedelmi-, iroda- és luxus lakóingatlan funkciókat.  A fejlesztő bemutatja továbbá a már szerkezetkész, 25 ezer m2 alapterületű Promenade Gardens irodaházat, valamint a XI. kerületben tervezett Buda Gardens lakóparkot. 

Bemutatkozik a Budapesttől néhány kilométerre, az M0-M1-M7 autópályák háromszögében található TÓPARK ’BE MY CITY’LEED Gold Campus minősítésű multifunkcionális épületegyüttes is, amely irodaházakkal, kiskereskedelmi és szolgáltató egységekkel, lakóingatlanokkal, szállodával és konferenciateremmel kínál városi élményt a természet közelében. A TriGranit egy budapesti A-kategóriás irodaház fejlesztésével, a MÜPA és a Nemzeti Színház szomszédságában épülő 37 000 négyzetméter GLA területű Millennium Gardensirodaházzal jelenik meg a Budapest standon. A piacvezető WING a Magyar Telekom székházat, az ország egyik leginnovatívabb irodaépületét, az Ericsson székházát, a jövőbeli irodapiaci igényeket kielégítő Skylight CITY-t promotálja. Népszerűsíti ipari logisztikai fejlesztését, az East Gate Business Park B2 raktárépületet, valamint az első budapesti repülőtéri szállodát, az ibis Styles Budapest Airport Hotelt is.

Fókuszban a magyar piac

Európa legjelentősebb és legnagyobb ingatlanpiaci szakmai kiállításán az EXPO REAL-on hazánk, a “Magyarország: tovább növekszik a befektetői bizalom” címmel szerepel a központi programban. A kerekasztal beszélgetésen Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes vesz részt a kormányzat részéről, a fejlesztőket Kovács Attila, a Horizon Development egyik tulajdonosa és ügyvezető partnere, valamint Noah M. Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója képviseli. A központi program résztvevőiként többek között tájékoztatják a szakmát arról, hogy a 2017-es év első félévéhez képest az elmúlt 3 hónapban szinte megduplázódott a tranzakciók volumene a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon.

SOCIAL BOX