Lasszóval fogják az embereket a gyártósorok mellé

Nyolc hónapja keres profi pénzügyi elemzőt a Coca-Cola HBC Magyarország. Az sem fordult korábban elő a vállalat életében, hogy fejvadászokat kell megbízni a gyártósor melletti munkások felkutatására. Nyár végére ráadásul egyszerűen „eltűntek” a kamionsofőrök. Az élelmiszeripari multi most gőzerővel azon dolgozik, hogy jövő nyárra ne legyen ebből logisztikai probléma. A meghökkentő tényeket Tóth Valentin, a […]

Nyolc hónapja keres profi pénzügyi elemzőt a Coca-Cola HBC Magyarország. Az sem fordult korábban elő a vállalat életében, hogy fejvadászokat kell megbízni a gyártósor melletti munkások felkutatására. Nyár végére ráadásul egyszerűen „eltűntek” a kamionsofőrök. Az élelmiszeripari multi most gőzerővel azon dolgozik, hogy jövő nyárra ne legyen ebből logisztikai probléma. A meghökkentő tényeket Tóth Valentin, a cég vállalati kapcsolatok és marketing igazgatója sorolta egy budapesti szakmai tanácskozáson.

Arról is beszámolt, hogy amint az a fentiekből kiderült, nem csak a vezető posztokra legjobbak megszerzéséért folyik valóságos „háború”, de már fizikai munkásból sincsen elég. Nem véletlenül döntött úgy a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., hogy nyáron új programot indít. A cél, hogy minél több fiatalt képezzenek ki, még azt is vállalva, hogy esetleg nem náluk folytatja az illető a pályafutását. Tóth Valentin a cég által szervezett, az „#énjövőm – Regeneráció a munkaerőpiacon” szakmai programon jelentette be, hogy szeptember 20-ra élesítették az „enjovom.hu” honlapot, amely nem egyszerű weblap, hanem regisztrációs felület is az állást kereső fiataloknak.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerint még mindig sok az inaktív a magyar munkaerőpiacon, közöttük sok fiatallal. Viszont vannak jó tendenciák is: 2017. második negyedévében például 5 ezerrel többen tértek haza dolgozni külföldről, mint 2016 hasonló időszakában. A legfrissebb adatok szerint a versenyszférában 11 százalékkal nőttek idén a bérek, ami azt jelenti, hogy jövőre tovább csökkenhetnek a bérre rakodó adóterhek.

Cseresnyés Péter beszélt arról is, hogy míg 2010-ben a 25 év alattiak foglalkoztatási mutatója nem érte el a 20 százalékot, mára megközelíti a 30 százalékot, ugyanakkor a fiatalok munkanélküliségi rátája 2010-ben még közel 30 százalékon állt, 2017-re azonban ez a mutató 10,2 százalékra csökkent.

 

SOCIAL BOX