Milyen irodaházakat adtak át 2017-ben? Egy kis szusszanás az őrült vágta előtt

2017 első negyedévében mindössze az SAP új épületszárny fejlesztése készült el Észak-Budán a Graphisoft Parkban, amely mintegy 5.500 m2-nyi területtel növelte a cég munkahelyét. Az irodapark – mondanunk sem kell – szép környezetben helyezkedik el, közel a Dunához, a régi gázgyár felújított műemlék-épületei különleges díszletként csatlakoznak a parkosított terület elszórtan fekvő, emberléptékű irodaházaihoz. Egy igazi […]

2017 első negyedévében mindössze az SAP új épületszárny fejlesztése készült el Észak-Budán a Graphisoft Parkban, amely mintegy 5.500 m2-nyi területtel növelte a cég munkahelyét. Az irodapark – mondanunk sem kell – szép környezetben helyezkedik el, közel a Dunához, a régi gázgyár felújított műemlék-épületei különleges díszletként csatlakoznak a parkosított terület elszórtan fekvő, emberléptékű irodaházaihoz. Egy igazi kis mini Szilícium-völgyről beszélhetünk, ahol kutatóközpontok és technológiai vállalkozások találtak otthonra. Az SAP immár évek óta bővül, újabb és újabb területeket vesz birtokba, úgy tűnik, hogy nagyszerűen érzi magát a Graphisoft Parkban.

A második negyedévben inkább csak a daruk serénykedtek, de azok a város fölött szinte az egész eget betakarták, míg a harmadik negyedévben újabb átadásokra került sor. Megint a Graphisoft Parkban ünnepelhettek egy újabb épületet, hiszen elkészült a 2.500 m2-es Start-up nevezetű ingatlan. De a Váci út is egy újabb kész projekttel gazdagodott, amely persze nem újdonság, hiszen az irodafolyosón egy percnyi megállás sincs. A saját tulajdonú Nexon székház 4.000 m2-rel növelte a fővárosi modern irodaállományt.

Az utolsó negyedében azután beindult a dömping, amely előrevetíti az elkövetkezendő 2-3 év történéseit a budapesti ingatlanpiacon. Szalagátvágások, irodaház-átadási ceremóniák és bérlők térfoglalása következik majd minden mennyiségben és magas minőségben. 2017 negyedik negyedéve során négy új irodaépület készült el.

A Wing mostanában az infokommunikációs cégek BTS-fejlesztőjeként is jeleskedik, ennek során a Magyar Nobel-díjasok Parkja I. üteme keretében elkészült az Ericsson Ház mintegy 24 ezer m2-nyi területet kínálva. Aki elhalad az Infopark mellett a Rákóczi híd irányába, az jól láthatja a Duna-part mentén a vadonatúj üvegdobozt, amely áttetszően és fenségesen ragyog. Nem messze innen a Dél-Budai alpiac egy másik irodaházat is átadott a bérlőknek, hiszen megnyitott az Office Garden III 18.510 m2-rel, és felkészül a negyedik épület, hogy egy újabb irodapark kezdjen el teljes pompájában kibontakozni.

De térjünk vissza ismét Pestre! A Váci úti folyosó sohasem pihen, és ezt az újdonsült tételt most igazolja a CPI által teljesen újjávarázsolt Balance Office Park egy újabb épülete, a Balance Loft. Az egyedi loftos környezetben mintegy  6.500 m2-nyi területen várják a cégeket, akik már az épület 80%-t ki is bérelték.

Kalandozzunk kicsit a Hungária körgyűrű felé, amelynek irodapiacát a minap elemeztük egy részletes cikkben. Itt a Nem-Központi Pest alpiacon ismét a Winget kell megemlítenünk, hiszen a régen Material Centernek nevezett épület, amelyet csak szellemplázának hívtak korábban, Skylight City irodaház néven teljesen megújult: itt most 19 ezer  m2-nyi területet lakhatnak be a vállalatok. Tehát ha jól számolunk, akkor összesen cirka 80 ezer m2-nyi ropogós, friss iroda várja a bérlőket.

SOCIAL BOX