Eladták az Infopark egyik irodaházát

A LEED Gold környezetvédelmi minősítésű irodaház Dél-Buda legnépszerűbb irodai lokációjában helyezkedik el, ahol egyedi mikrokörnyezet biztosítja a munkavállalók kellemes munkavégzését.  Az Infopark A irodaház hosszú évek óta teljesen bérbeadott, néhány házon belüli átcsoportosítások által 2018 januártól 1 500 négyzetméter válik elérhetővé új bérlők részére. A 4% körüli alpiaci üresedési ráta és az aktív érdeklődés tükrében […]

A LEED Gold környezetvédelmi minősítésű irodaház Dél-Buda legnépszerűbb irodai lokációjában helyezkedik el, ahol egyedi mikrokörnyezet biztosítja a munkavállalók kellemes munkavégzését.  Az Infopark A irodaház hosszú évek óta teljesen bérbeadott, néhány házon belüli átcsoportosítások által 2018 januártól 1 500 négyzetméter válik elérhetővé új bérlők részére. A 4% körüli alpiaci üresedési ráta és az aktív érdeklődés tükrében nem marad sokáig kihasználatlanul az irodaterület. Az eladót a Colliers International képviselte a tranzakció során.

Gulyás Ede, a CA Immo ügyvezetője: „Ez a második tranzakció, melyet a Diófával közösen, nagyszerű partnerségben bonyolítottunk. Egy jó minőségű, elsőosztályú bérlőkkel teli épületet adtunk át részükre, biztos vagyok benne, hogy egy tartósan stabil bevételt termelő irodaház került a portfóliójukba. Kedvező piaci körülmények között tudtuk értékesíteni az Infopark A épületét a helyi portfóliókiigazítás nyomán, melynek része volt a 2016-ban vásárolt 70 400 négyzetméteres Millennium Towers irodakomplexum. A több mint 450 millió euró értékű ingatlanportfólióval Magyarország a CA Immo legnagyobb kelet-közép európai piaca.”

„Örülünk, hogy újabb sikeres tranzakciót zárhattunk le a Ca Immo Hungary Kft.-vel. Alapkezelőként számunkra fontos, hogy stabil és hosszú távon megtérülő portfolióval szolgáljuk befektetőink érdekeit. Az Infopark A épülete jól illeszkedik a portfólónkban lévő kiegyensúlyozott és diverzifikált ingatlanállományhoz, emellett értékteremtő potenciállal is bír.” – tette hozzá Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési igazgatója.

Vécsey Bence, a Colliers Hungary Befektetési Üzletágának igazgatója: Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy sikeresen segíthettük ügyfelünket, a CA Immo Hungary-t, az Infopark elsőként megépített irodaházának eladásában, illetve az épület legmegfelelőbb új tulajdonosának a megtalálásában. Ez a harmadik közös tranzakció volt, amelyben támogathattuk ügyfelünket, és ezúttal olyan irodaházat értékesítettünk a Diófának, mely kiválóan kiegészíti az alapkezelő korábbi tulajdonában álló befektetéseit a kiemelkedően sikeres Infoparkban.  

SOCIAL BOX