A Microsoft ikonikus irodaházzal kápráztatta el a divatdiktátor Milánót

A DEGW alakította ki a Microsoft új helyi székhelyét Milánóban még 2017-ben, ahol a belső terek minden egyes eleme 100%-a Olaszországban készült. Mivel ugyebár az olasz dizájn és bútor a világ élvonalába tartozik, így aztán nem jelent kockázatot, ha kijelentjük: az egész épületben klasszismegoldásokkal operáltak a tervezők. Már az épület is különleges, hiszen az üvegpalota […]

A DEGW alakította ki a Microsoft új helyi székhelyét Milánóban még 2017-ben, ahol a belső terek minden egyes eleme 100%-a Olaszországban készült. Mivel ugyebár az olasz dizájn és bútor a világ élvonalába tartozik, így aztán nem jelent kockázatot, ha kijelentjük: az egész épületben klasszismegoldásokkal operáltak a tervezők.

Már az épület is különleges, hiszen az üvegpalota éles ékként hatol felfelé, jelezve, hogy a vállalat mindig az élvonalban haladva nyomul előre, mutatva az utat a világnak. Az átláthatóság és a könnyedség szinte egy nyitott bemutatóteremmé formálja az épületet, ahová bármikor betérhetnek a milánóiak.

 

A dizájn mellett ügyelni kellett a vállalati kultúra értékeire is, amelyek a nyitottság, a láthatóság, a rugalmasság, az energia, a dinamizmus és az innováció. De hát egy technológiai multitól el is várható, hogy villámsebességbe kapcsoljon, és az új irodaháza minden egyes négyzetcentiméteréről sugározzon a huszonegyedik század.

A kialakítás kapcsolódik a Microsoft „A Munka új világa” nevezetű projektjéhez, amely a munka dinamizmusát a dolgozók rugalmasságában, a smart megoldások alkalmazásában, illetve az innovációk maximális használatában látja, hogy az együttműködés minél több eredményt hozzon a mindennapokban.

A dolgozói jóllét, valamint a személyes és szakmai követelmények összeegyeztetése lebegett a tervezők előtt, akik olyan belső tereket alkottak meg, ahol a vállalati értékek újfajta interaktív együttműködési megközelítéseket tesznek lehetővé.

SOCIAL BOX