Az ABB új innovációs kampuszt épít

A helyszín a B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) székhelye is, amely céget az ABB egy évvel korábban vásárolt fel, és amely a világ legnagyobb, független beszállítója volt a termék- és szoftveralapú nyílt architektúrájú megoldások piacán.  Itt kívánja egyesíteni a vállalat az erőit: az új fejlesztés az ABB történetének legnagyobb beruházása lesz, hiszen közel ezer […]

A helyszín a B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) székhelye is, amely céget az ABB egy évvel korábban vásárolt fel, és amely a világ legnagyobb, független beszállítója volt a termék- és szoftveralapú nyílt architektúrájú megoldások piacán.  Itt kívánja egyesíteni a vállalat az erőit: az új fejlesztés az ABB történetének legnagyobb beruházása lesz, hiszen közel ezer munkahelyet fognak teremteni.

A munkahelyi kampusz abszolút a csúcstechnológiára alapoz, hiszen a termelést és a gyártást intelligens és felhőre csatlakozó gépek és robotok végzik majd autonóm módon. A cégcsoport amúgy is élenjár az innovatív megoldásokban, hiszen a 30 ezer főt alkalmazó vállalat csak éves szinten 1,4 milliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre.

Az új kampusz 35 ezer m2 alapterületű lesz, ahol a hipermodern laborok mellett – amelyek az ipari vezérlőrendszerektől a gépi tanuláson át a mesterséges intelligenciáig fejlesztenek és tesztelnek majd automatizálási technológiákat – felépül az Automatizálási Akadémia is, ahol a vállalat ügyfeleit és alkalmazottait képzik ki az új technológiák használatára.

Már a nyáron megtartják az alapkőletételt, és a tervek szerint 2020-ban megkezdődhet a munka a központban. Az új kampusznak köszönhetően a világ második legnagyobb, ipari automatizálási megoldásokat szállító vállalata tovább erősíti vezető pozícióját a gép- és gyárautomatizálás területén.

Az ABB hazai munkaszervezete még 2014-ben költözött a Green House irodaházba, ahol megtapasztalhatjuk a vállalatot jellemző innovatív megoldásokat is. Mindemellett az ABB szállította egyrészt a teljes épület energiaellátásához és elosztásához szükséges, középfeszültségű berendezések, transzformátorok és alelosztók alkotta rendszert, másrészt jelenleg az úgynevezett KNX intelligens épületirányítási- és üzemeltetési rendszerük biztosítja az energiahatékony működés feltételeit.

SOCIAL BOX