Az Appeninn tulajdonába került az Ü48 Irodaház

Az Appeninn az ingatlanalap által biztosított apport ellenértékét új részvények forgalomba hozatalával egyenlíti ki, amelyek kibocsátási értékét az igazgatótanács január 10. záróárfolyamon, 710 forinton rögzítette. A Jones Lang Lasalle értékbecslésén alapuló apportügylet ellenértékét az Appeninn 6 478 874 darab A sorozatú részvény zártkörű kibocsátásával egyenlíti ki, amelynek lejegyzése után a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap 13,68 százalékos […]

Az Appeninn az ingatlanalap által biztosított apport ellenértékét új részvények forgalomba hozatalával egyenlíti ki, amelyek kibocsátási értékét az igazgatótanács január 10. záróárfolyamon, 710 forinton rögzítette. A Jones Lang Lasalle értékbecslésén alapuló apportügylet ellenértékét az Appeninn 6 478 874 darab A sorozatú részvény zártkörű kibocsátásával egyenlíti ki, amelynek lejegyzése után a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap 13,68 százalékos részesedést szerez a tőzsdei társaságban. Az ügylet zárását követően a Konzum-csoport összesen 53,98 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az Appeninn Holdingban.

Az Appeninn a megállapodással tulajdonába kerülő 8145 négyzetméteres Ü48 irodaházat bérbeadás útján hasznosítja, a befektetés megtérülését az FHB Bankkal és a Takrékinfóval meglévő hosszú távú irodabérleti szerződések is garantálják – írták. A tranzakcióval a tőzsdei vállalat saját tőkéjét 46 százalékkal, összesen 47 millió euróra növeli, de jelentősen (26,5 százalékkal) javul a vállalat jövedelemtermelő képessége is, köszönhetően az Ü48 irodaház bérbeadásából származó évente közel 1,3 millió euró nettó árbevételnek.

Az Appeninn Nyrt.-nek jelentős fejlődési potenciált biztosít, hogy a Gazdasági Versenyhivatal döntését követően a Konzum-csoport az elmúlt hónapban megszerezte az irányítást a tőzsdei társaság fölött, illetve intézményi befektetőként az OTP Ingatlanbefektetési Alap stratégiai, 5,92 százalékos tulajdont szerzett a társaságban.

SOCIAL BOX