A befektetők számára Magyarország stabil és vonzó célpont

Az amerikai Site Selection magazin nemrég közzétett rangsora alapján ugyanis Magyarország a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési, beruházási helyszín. Ésik Róbert arra is rámutatott, hogy az amerikai szaklap rangsorában a közép-kelet-európai régiót tekintve Magyarország áll az első helyen. Ésik Róbert, a HIPA eddigi tevékenységéről közölte, az ügynökség tavaly 96 befektetési tárgyalást zárt le sikeresen, ezek […]

Az amerikai Site Selection magazin nemrég közzétett rangsora alapján ugyanis Magyarország a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési, beruházási helyszín. Ésik Róbert arra is rámutatott, hogy az amerikai szaklap rangsorában a közép-kelet-európai régiót tekintve Magyarország áll az első helyen.

Ésik Róbert, a HIPA eddigi tevékenységéről közölte, az ügynökség tavaly 96 befektetési tárgyalást zárt le sikeresen, ezek 3,5 milliárd eurós befektetést és 17 ezer új munkahelyet jelentenek az országnak. Idén pedig már 130 céggel folytatnak tárgyalásokat, amelyek ha sikeresen zárulnak, akkor az ide érkező befektetések közel 8 milliárd eurót tesznek majd ki. A HIPA az elmúlt négy évben minden évben megdöntötte a beruházási rekordokat.

A HIPA elnöke felidézte, hogy a nemzetközi hitelminősítők Magyarországot néhány éve még a befektetésre nem ajánlott kategóriában tartották számon.

SOCIAL BOX