Design Hét Budapest: dizájn otthon és az irodában is

A 15 napos esemény Nyitott Stúdiók programja lehetőséget ad a tervezői műhelyekbe való bepillantásra, lesznek sztárdizájner-előadások, termék- és divatbemutatók, kiállítások, dizájntúrák, workshopok és kerekasztal-beszélgetések. A Mission: Design szlogen köré épülő rendezvénysorozaton adják át a Magyar Formatervezési Díjat, valamint az idén 10 éves Design Management Díjat.  A korábbi évekhez hasonlóan több vidéki város is kapcsolódik a […]

A 15 napos esemény Nyitott Stúdiók programja lehetőséget ad a tervezői műhelyekbe való bepillantásra, lesznek sztárdizájner-előadások, termék- és divatbemutatók, kiállítások, dizájntúrák, workshopok és kerekasztal-beszélgetések. A Mission: Design szlogen köré épülő rendezvénysorozaton adják át a Magyar Formatervezési Díjat, valamint az idén 10 éves Design Management Díjat. 

A korábbi évekhez hasonlóan több vidéki város is kapcsolódik a rendezvénysorozathoz, így országszerte mintegy 250 program közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az 5. Design Hét Sopron, a több tucat eseményt felvonultató Design Hét Pécs és a fesztiválhoz tavaly csatlakozott Design Hét Győr is várja az érdeklődőket. A díszvendég ország programjainak szervezésében a Design Hét Budapest partnere Németország Budapesti Nagykövetsége és a budapesti Goethe Intézet.

Új elem a programsorozatban az OTTHONDesign szakkiállítással való stratégiai kollaboráció. A Hungexpo Zrt.-vel létrejött együttműködés keretében a Design Hét Budapest az OTTHONDesign szakkiállítás szervezőivel egy olyan új projekt létrehozásában működött közre, amely elsősorban a hazai designerek önálló bemutatkozását, népszerűsítését, piacra lépését és piacszerzését hivatott elősegíteni. Az új programelem Pure Design néven debütált a 2018 áprilisában megszervezett Construma Építőipari Szakkiállítással egyidőben, az OTTHONDesign szakkiállításon. Az együttműködés következő, kibővített és új elemekkel gazdagodó állomása az OTTHONDesign Ősz rendezvény lesz október 12. és 14. között. 

A Design Hét Budapest gondozásában tavasszal is megjelent a Budapest Design Map, a 150 budapesti designvállalkozást egyetlen térképen összefoglaló kiadványt a főváros mintegy 200 pontján terjesztik ingyenesen.

A szervezők idén is várják a rendezvénysorozathoz önálló programmal csatlakozni kívánó partnerek jelentkezését, a részvételi feltételek elérhetőek a Design Hét Budapest honlapján. A rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.