Ilyen az egyik legerősebb startup irodája

Hogy hol születnek a legjobb ötletek a képekkel, pinekkel és boardokkal kapcsolatban? Természetesen az ötletgazdánál, az egyik legnagyobb közösségi képmegosztó mogulnál, a Pinterestnél. A vállalat egyik új irodája Chicagóban nyitotta meg kapuit, mely 750 négyzetméteren várja a dolgozókat. Azt szerették volna, ha az egész munkahelynek „Chicago pride”, azaz büszke chicagói életérzése lenne, mindezt úgy, hogy […]

Hogy hol születnek a legjobb ötletek a képekkel, pinekkel és boardokkal kapcsolatban? Természetesen az ötletgazdánál, az egyik legnagyobb közösségi képmegosztó mogulnál, a Pinterestnél. A vállalat egyik új irodája Chicagóban nyitotta meg kapuit, mely 750 négyzetméteren várja a dolgozókat. Azt szerették volna, ha az egész munkahelynek „Chicago pride”, azaz büszke chicagói életérzése lenne, mindezt úgy, hogy megtartják a szokásos, mindenki számára ismert nemzetközi arculatot. Ezzel a gondolattal olyan jópofa alkotások születtek meg, mint az egyik falon található PINCAGO felirat, mely a Chicago és Pinterest összeolvasztásából jött létre. Ugyanez a szójáték látható az egyik tárgyaló oldalán is: „Welcome to Pincago!”A Horn Design végezte a munkálatok nagy részét, akik korábban olyan nagyvállalatok irodáit alakította át, mint a Pepsi vagy a Sandbox Industries. A Pinterest irodájának megalkotásakor a két hívószó, melyre a dizájnerek támaszkodtak, a kreativitás és produktivitás volt.

Az iroda többféle munkavégzésre ad lehetőséget a dolgozóknak, csoportos, fél privát és egyéni stílus közül választhatnak. Alapvetően open office rendszerben megy a munka, de kisebb-nagyobb helyiségekbe és boxokba akár félre tudnak vonulni a munkatársak. A bejáratnál található átlátszó konferenciaszoba az érkező vendégeket és a munkatársakat is az együttműködésre és szocializációra biztatja. Egyszerre sugallja, hogy légy magabiztos, és hirdeti a cég transzparenciáját. A kényelmes társalgókban telefonszobák is vannak, hogy a közös tértől elvonulva privát beszélgetéseket is tudjanak folytatni az alkalmazottak. A zökkenőmentes kommunikáció érdekében az irodatechnológia sem maradhatott el a kreatív vállalatnál, a helyiségek virtuális naptárral rendelkeznek, hogy a foglalásokat a számítógépen és a szobák falára erősített tableteken keresztül is nyomon tudják követni a dolgozók.

Forrás: Office Snapshots

 

SOCIAL BOX