Pénzügyi szakemberekkel erősít a Diófa Alapkezelő

A Diófa Alapkezelő Zrt. az elmúlt öt évben mintegy tízszeresére nőtt, melyhez a megfelelő stratégia és üzletpolitika mellett a pénzügyi fogyasztók elvárásaihoz való folyamatos igazodás is hozzájárult. A változások mögött az intézményi vagyonkezelés mellett a magánszemélyeknek nyújtott prémium vagyonkezelési szolgáltatás iránti egyre növekedő kereslet is húzódik. A vállalat ezen igények kiszolgálására megtette a megfelelő befektetéseket […]

A Diófa Alapkezelő Zrt. az elmúlt öt évben mintegy tízszeresére nőtt, melyhez a megfelelő stratégia és üzletpolitika mellett a pénzügyi fogyasztók elvárásaihoz való folyamatos igazodás is hozzájárult. A változások mögött az intézményi vagyonkezelés mellett a magánszemélyeknek nyújtott prémium vagyonkezelési szolgáltatás iránti egyre növekedő kereslet is húzódik. A vállalat ezen igények kiszolgálására megtette a megfelelő befektetéseket és termékfejlesztéseket, növelte a munkatársak számát, újraszervezve a munkafolyamatokat, külön üzletágba csoportosítva a prémium vagyonkezelési szolgáltatásokat.

Ennek nyomán most két fontos divízió élére is új vezetőket nevezett ki a Társaság. A Diófa Alapkezelő ezúttal a bankszektorból erősít, Dékány Andrást választották a Prémium Vagyonkezelési Üzletágának élére. András közgazdászként végzett és 14 éves munkatapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban, melynek legutóbbi 2 évét az ERSTE Banknál, vállalati bankárként töltötte. A Prémium Vagyonkezelési Üzletág a vállalkozások vezetői és tulajdonosai folyamatosan változó igényeinek ismeretében új megoldásokkal, termékekkel fog megjelenni a piacon.

Pap Iván a Morgan Stanley fixed income divíziójától igazolt a Diófához. Ezt megelőzően cégfelvásárlásokkal és stratégia alkotással, implementálással foglalkozott elemzői szerepben az Oriens private equity csapatánál. Szakmai tudását a Corvinuson és a Heller Farkas Szakkollégiumban alapozta meg. Az Üzletfejlesztési Üzletág új vezetőjeként célja egy proaktív és gondolkodó munkakultúra kialakítása, továbbá az, hogy a hazai és nemzetközi legjobb gyakorlatokat kombinálva támogassa a cég stratégiájának megvalósítását, aktív mozgatórugója legyen a dinamikus növekedésnek.

„Egyre nagyobb az igény a megbízható pénzügyi tanácsadásra, prémium vagyonkezelésre. A tudatosabb és biztonságosabb befektetési döntések érdekében manapság elengedhetetlenek a szakértő és stabil piaci szereplők. A Diófa Alapkezelő Zrt. sokféle ügyfélkört szolgál ki, melyek különféle kérdéseket, szükségleteket fogalmaznak meg társaságunk felé. Mind a Prémium Vagyonkezelési, mind az Üzletfejlesztési Üzletágunkat támogató stratégiai partnerség jellemzi üzletfeleink irányába, az ő igényeiket meghallgatva fejlesztjük szervezeti egységeinket, szolgáltatásainkat.” – mondta Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

SOCIAL BOX