A Revetas megvette a TriGranitot

A kiemelkedő minőségű 173,000 nm GLA területű eszközökből álló közép-európai TriGranit portfolió 100%-os bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három, minden engedéllyel rendelkező A-kategóriás fejlesztés alatt lévő (pipeline) irodaprojektből áll. A teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót. Két projekt, a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum H épülete, valamint a […]

A kiemelkedő minőségű 173,000 nm GLA területű eszközökből álló közép-európai TriGranit portfolió 100%-os bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három, minden engedéllyel rendelkező A-kategóriás fejlesztés alatt lévő (pipeline) irodaprojektből áll. A teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót. Két projekt, a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum H épülete, valamint a budapesti Millennium Gardens irodaház már kivitelezés alatt áll, míg a B4B I épületének és a katowicei Silesia Towers irodaház első ütemének indítása pedig a közeljövőben várható.

A vállalat vezetését továbbra is a TriGranit menedzsment csapata végzi Török Árpád vezérigazgató irányításával. Az irodaházak fejlesztését és építését a TriGranit folytatja a jövőben is a vállalattól megszokott legmagasabb irodaház-fejlesztési és kivitelezési elvárások mentén, és a fenntarthatóság és a zöld szempontok figyelembevételével.

„A TriGranit akvizíciója révén ötvözve a Revetas hosszú távú régiós érték-generáló befektetői tapasztalatát a TriGranit kiemelkedő fejlesztői tapasztalatával további kiemelkedő ingatlanfejlesztések vállhatnak valóra fontos közép-európai egyetemi városokban. Örömmel dolgozunk együtt a TriGranit tapasztalt menedzsment csapatával azon, hogy a core ingatlanpiacon kiemelkedő projekteket valósítsunk meg, hiszen a régióban az elmúlt évtizedekben ez a szegmens jelentette az egyetlen biztos, likvid eszköztípust – mondta Eric Assimakopoulos, a Revetas ügyvezető partnere.

Michael Abel, a TPG Real Estate partnere hozzáfűzte: „A TriGranit egykori megszerzésével egy stratégiailag igen erős, a régióban nagyra tartott ingatlan platform-hoz jutottunk hozzá, melyet egy szakmailag kiváló, hozzáértő menedzsment csapat irányított és irányít mind a mai napig. Mindez a gazdaságilag erősödő közép-európai ingatlan-piacon egy nagyon előnyös együttműködést ígért és váltott be. Szeretném köszönetünket kifejezni a TriGranit csapatának a kiemelkedő együttműködésért, és egyben sok sikert kívánni a cég életének következő fejezetéhez.” 

A TPG Real Estate tulajdonlása alatt a TriGranit meglévő ingatlanjait kiemelkedő minőségben kezelte, és számos értékteremtő ingatlan-projektet fejlesztett és épített. Ezen időszak alatt a TriGranit nem csupán sikeres ingatlanokat hozott létre, hanem sikeres tranzakciókat is zárt, mint például a krakkói Bonarka Városközpont, a budapesti Millennium irodatornyok, és a Lakeside Park irodák eladása Pozsonyban. A TPG Real Estate Europában és ÉszakAmerikában számos ingatlan platformot hozott létre és vásárolt úgy mint A&O Hotelek, Arlington Porperties, Evergreen Industrial Properties, LifeStorage, P3 Logistic Parks, és a Taylor Morrison (NYSE:TMHC).

SOCIAL BOX