Budapest lesz az Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) európai stratégiai központja

“Alaposan megvizsgáltuk a lehetséges helyszíneket, de egyértelmű volt, hogy Budapesten kívánjuk az új stratégiai egységet kialakítani, amit egyébként az NBB vezetése is egyhangúan támogatott” – jelentette ki Dr. Nyikolaj Koszov, igazgatósági elnök.  “Szeretném megköszönni a magyar kormány, különösképpen Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Hornung Ágnes államtitkár asszony hathatós támogatását, hiszen minden felmerülő […]

“Alaposan megvizsgáltuk a lehetséges helyszíneket, de egyértelmű volt, hogy Budapesten kívánjuk az új stratégiai egységet kialakítani, amit egyébként az NBB vezetése is egyhangúan támogatott” – jelentette ki Dr. Nyikolaj Koszov, igazgatósági elnök. 

“Szeretném megköszönni a magyar kormány, különösképpen Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Hornung Ágnes államtitkár asszony hathatós támogatását, hiszen minden felmerülő kérdést rendkívül hatékonyan, késlekedés nélkül kezeltek. A dokumentum aláírása rendkívül fontos lépés az év elején meghirdetett stratégiánk megvalósításában, és megalapozza az ebben megfogalmazott európai terjeszkedési terveinket. A stratégiai fontosságú lépés nem csak NBB európai részvényeseinek érdekeit szolgálja, hanem egyéb, a Bank működése szempontjából fontos területek szempontjából is nagy jelentőséggel bír, különös tekintettel a jövőbeni közös projektekre és programokra” – tette hozzá az igazgatósági elnök.

A jelenlegi tervek szerint az NBB európai egysége fokozatosan bővíti majd tevékenységi körét. A projektek felkutatása mellett az új iroda feladata ezek elődleges vizsgálata és megvalósításuk nyomon követése lesz. Ezeken felül a budapesti központ lesz felelős az NBB európai pénztárának kezeléséért és a finanszírozási tevékenységek koordinálásáért is.

A várakozások szerint az európai iroda elősegíti az NBB rugalmasabb, hatékonyabb, ugyanakkor biztonságosabb és kockázatmentesebb működését, mindezt úgy, hogy az eddiginél is magasabb színvonalon szolgája ki a partnerek és ügyfelek igényeit.  

A találkozó során Nyikolay Koszov és Varga Mihály egyeztettek az NBB régiós stratégiai irányvonalaival kapcsolatban is. A felek egyetértettek abban, hogy az európai központ létrehozása elengedhetetlen ahhoz, hogy az NBB tagországok maximálian kiaknázhassák, illetve tovább növelhessék gazdasági és befektetési lehetőségeiket.

SOCIAL BOX