Út a zöldebb iroda felé: karbonsemleges padlóburkolat!

A programnak köszönhetően az Interface felvilágosítást nyújt az ügyfeleiknek arról, hogy beruházásuknak milyen mértékű a szén-dioxid kibocsátása. Akár az adott projectre vagy komplett megrendelésre vonatkozóan a vállalat kiszámítja ezt az értéket. “Az Interface az elmúlt 24 évben, a saját negatív környezeti hatásainak megszüntetésére helyezte a hangsúlyt. Eközben elindult legújabb küldetésünk, a Climate Take Back ™, […]

A programnak köszönhetően az Interface felvilágosítást nyújt az ügyfeleiknek arról, hogy beruházásuknak milyen mértékű a szén-dioxid kibocsátása. Akár az adott projectre vagy komplett megrendelésre vonatkozóan a vállalat kiszámítja ezt az értéket. “Az Interface az elmúlt 24 évben, a saját negatív környezeti hatásainak megszüntetésére helyezte a hangsúlyt. Eközben elindult legújabb küldetésünk, a Climate Take Back ™, melynek legfontosabb célkitűzése a globális felmelegedés visszafordítása. Ügyfeleink elkötelezettek és visszajelzéseik alapján részt szeretnének venni, – vállalatunkkal közösen – fenntarthatósági céljaink elérésben.” – mondta Erin Meezan az Interface fenntarthatósági vezetője.

Az új program segítségével rálátást kapnak az ügyfelek arra, hogy hogyan tudják projektjeik megvalósításakor csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást. Az építőanyagok és egyéb termékek használatával keletkezik egy úgynevezett “gyártás közben keletkezett szén”, mely jelentősen növeli az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A vállalat továbbra is azt reméli, hogy ügyfeleik tovább látnak a termékeiken és a padlóburkolási specifikációval kapcsolatos döntéseknél figyelembe veszik az iparágra tett hatásokat is, ezáltal fontos számukra a globális felmelegedés közvetlen kezelésének lehetősége is.

“Az építészek, tervezők, padlóburkolók és végfelhasználók kezdik felismerni, hogy döntéseik és az általuk megvásárolt termékek közvetlen hatással vannak az éghajlatra. Az Interface termékek használatával részt vehetnek a “gyártás közben keletkezett szén” visszaszorításában – tette hozzá Meezan. „Ebben folyamatosan együtt kell működnünk, és abban is, hogy azokra az emberekre világítsunk rá, akik ebben a kezdeményezében vezető szerepet töltenek be. Jelenleg minden egyes megrendeléssel ügyfeleink csatlakoznak ehhez a fontos törekvéshez.”

Az Interface 1994 óta dolgozik termékei környezeti hatásainak csökkentésén, ami átlagosan 60 százalékos szén-dioxid kibocsátás csökkentést eredményezett. A fennmaradó széntartalom kivonása, – a 2002-ben az Amerikai piacon Cool Carpet ™ program keretében bevezetett szén-dioxid-semleges modulszőnyeg megjelenése óta – több mint 4 millió tonna szén-dioxid kompenzációjához vezetett. Az Interface tavaly a világ első szén-negatív modulszőnyegével bővítette repertoárját.

A vállalat holisztikus szemlélettel vizsgálta a szénsemlegességet, mivel a gyártásból származó szén-dioxid-kibocsátáson túl, a kibocsátás mérlegelésére és kiszámítására is gondot fordított a termék teljes életciklusa alatt. Ez a vizsgálat a nyers termékkel kezdődik, majd a gyártási, szállítási, és karbantartási folyamatokkal folytatódik, végül a termék visszavételével illetve újrahasznosításának különböző módjaival zárul. Ilyenkor egyéb hulladékkezelési módszereket is figyelembe vesznek. A teljes szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében, az Interface az összes fennmaradó üvegházhatást okozó gázkibocsátást kiszámolja az összes termék teljes életciklusára vonatkozóan. Ezt követően az egész világra kiterjedő és elfogadott „kibocsátáscsökkentési projektekbe” fektet be. A programot évente független könyvvizsgáló ellenőrzi. Az elmúlt években az Interface csökkentette termékei öko lábnyomát az iparág legalacsonyabb szintjére.

Az említett program keretein belül 400 000 tonna szenet kötnek meg a gyártási folyamatok során.Ez
körülbelül megegyezik azzal a mennyiséggel, amit 1 millió hektár esőerdő, 1 év alatt használ fel.

 

SOCIAL BOX