Új kihívások az irodapiacon. Új szolgáltatások a MádiLáncos Studiónál

A magyar irodapiacon szinte sohasem látott virágzást láthatunk, sorra épülnek a modern és környezettudatos irodaházak, világszínvonalú munkahelyek születnek. Az irodák egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a vállalati szféra HR-tevékenységében, az arculat- és márkaépítésben, a munkaerő-toborzásban, majd a kvalifikált alkalmazottak megtartásában, miközben az egészséges életmód és a környezettudatos viselkedésnormák fontos színtere is. A több mint 20 éve […]

A magyar irodapiacon szinte sohasem látott virágzást láthatunk, sorra épülnek a modern és környezettudatos irodaházak, világszínvonalú munkahelyek születnek. Az irodák egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a vállalati szféra HR-tevékenységében, az arculat- és márkaépítésben, a munkaerő-toborzásban, majd a kvalifikált alkalmazottak megtartásában, miközben az egészséges életmód és a környezettudatos viselkedésnormák fontos színtere is.

A több mint 20 éve működő MádiLáncos Studio – több Az Év Irodája díj birtokosa – is felismerte a változásokban rejlő lehetőségeket, ezért az ingatlanpiac holisztikus megközelítésének megfelelően egyre sokoldalúbb szolgáltatásokat kínál, miközben az egyes szakterületeket projektcsapatok látják el. Így az alaptevékenységek mellett – az építészeti projektek teljes folyamata a tervezés előkészítéstől kezdve a kulcsrakész átadásig – három új üzletággal bővíti tevékenységét: környezettudatos tervezéssel és minősítéssel, változásmenedzsmenttel, valamint munkahelyi stratégiával is foglalkoznak a jövőben.

Az új piaci körülmények, kihívások és generációs igények miatt a MádiLáncos Studio Szlovák Jánost associate partnernek nevezte ki Sárosdi-Mádi Krisztina és Láncos Áron mellé. Az építészmérnök végzettségű szakember 2011-ben csatlakozott a vállalat csapatához, ahol azóta projektvezetőként dolgozott. János elsősorban a környezettudatos építészet és tervezés üzletágat irányítja, amelynek keretében a vállalat BREEAM, LEED és WELL minősítésekkel is foglalkozik: irodaházakat, irodákat, bérleményeket egyaránt értékelnek. Többek között az Eiffel Tér irodaházat minősítették, amelynek során az ingatlan elnyerte a BREEAM Excellent minősítést az In-Use Asset kategóriában. Emellett a Fitout csoport saját beruházásában épülő Ferrum irodaház minősítési munkálatait is ellátják.

A vállalatok versenyképességének egyre hangsúlyosabb eleme a 21. századi iroda, a kényelem és a dolgozói jóllét. A MádiLáncos Studio felismerve ennek fontosságát, elindította a munkahelyi stratégia üzletágat is: a költözést vagy a meglévő irodaterület felújítását, átalakítását tervező ügyfeleiknek kínálnak útmutatást és szakmai tanácsadást, hogy céljaikat a legköltséghatékonyabban tudják megvalósítani. Az előzetes igényfelmérés után személyre szabott tervet készítenek, amely az ügyfél irodaigényeit, jövőképét maximálisan kiszolgálja, elősegíti a bővítési lehetőségeit, az optimális szervezeti struktúráját és technológiai hátterét. Sőt, az évtizedes tapasztalatok birtokában mediátori tevékenységet is végez a MádiLáncos Studio, vagyis a globális vállalatok helyi irodáinak tervezése, kialakítása során a cég nemzetközi irodasztenderdjeit a helyi viszonyokra adaptálja.

A harmadik új üzletág a változásmenedzsment, amely az utóbbi években egyre fontosabb szerepet játszik a cégek életében, hiszen a globális világgazdaságban szinte hónapról hónapra változik a piaci helyzet, amelyhez minden szereplőnek alkalmazkodnia kell. A versenyképesség megőrzése érdekében fontos a rugalmasság, amely mind szervezeti, mind irodakialakítási szinten jelentkezhet, előtérbe kerülhetnek új munkakultúrák, technológiai megoldások, de akár arculatváltásra vagy optimalizálásra is sor kerülhet. A HR-osztályok fontos feladata, hogy az alkalmazottakat felkészítsék a változásokra, a MádiLáncos Studio tanácsadóként abban is segít, hogy az ügyfelek megtanulják: az új vagy átalakított irodát, munkahelyi kultúrát hogyan tudják a mindennapi életben hatékonyan és eredményesen működtetni.

A piacvezető cég legújabb munkái között említhetjük a CPI irodáját a megújult Gateway irodaházban, illetve az épülő Balance Hall és a Gateway irodaházak közösségi tereinek tervezését. Sőt, már vidéken is jelentős irodafejlesztések zajlanak, így a MádiLáncos Studio többek között a debreceni National Instruments C épülete után most az épülő D szárny belsőépítészeti tervezési feladatait is ellátja.

Képek: Babecz Ákos

SOCIAL BOX