A Graphisoft tarol. Sokat köszönhet a lakáspiaci boomnak

 A társaság első fél éves eredménye illeszkedik az utóbbi hat évre jellemző évi átlagos 40 százalékos növekedési dinamikába. Reicher Pétert, a Graphisoft Magyarországért felelős vezetője kifejtette, a társaság első féléves üzleti sikerében fontos szerepet játszott a magyar lakáspiaci boom, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keresletélénkítő hatása. Elkezdődött a szektor digitalizációja, ami az építőipari szereplőket a magyar és a […]

 A társaság első fél éves eredménye illeszkedik az utóbbi hat évre jellemző évi átlagos 40 százalékos növekedési dinamikába. Reicher Pétert, a Graphisoft Magyarországért felelős vezetője kifejtette, a társaság első féléves üzleti sikerében fontos szerepet játszott a magyar lakáspiaci boom, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keresletélénkítő hatása. Elkezdődött a szektor digitalizációja, ami az építőipari szereplőket a magyar és a nemzetközi piacon egyaránt versenyképessé teheti. 

A Graphisoft bevétele döntően még mindig a cég fő termékének, a modell alapú építészeti tervezőszoftver, az Archicad értékesítéséből származik, amely piacvezető Magyarországon, hiszen a magyar építészek mintegy 90 százaléka ezt használja. 

A Graphisoft üzleti stratégiájának legújabb eleme a BIM-szoftverek (Épületinformációs modellezés) teljes körű bevezetése, ugyanis ezeknek a szoftvereknek a használata a nemzetközi piacokon már elterjedt, míg a magyar szereplők most ismerkednek ezekkel a rendszerekkel. Ezt támasztja alá, hogy az Egyesült Államokban, Norvégiában, Finnországban és az Egyesült Királyságban a BIM-rendszerek használata ajánlott, illetve kötelező bizonyos beruházási érték fölött. A BIM-rendszerek világpiaca dinamikusan nő, a végfelhasználói költések alapján 2015-ben 3889 millió euró volt, de piaci prognózis alapján ez az összeg 2021-re elérheti a 7433 millió eurót.

A Graphisoft a német Nemetschek Csoport tagja. A csoport 15 nemzetközileg ismert építőipari szoftvermárkát tömörít, amelyek termékeikkel és szolgáltatásaikkal olyan szakterületeken vannak jelen, mint a tervezés, a kivitelezés, az üzemeltetés, valamint 3D modellezés és látványtervezés. A budapesti központú Graphisoftnál több mint 500 szakember dolgozik, Magyarországon működik a teljes cégvezetés, ahol az egész cégcsoportra vonatkozó stratégiai döntéseket hozzák és változatlanul itt végzik a cégcsoport teljes kutatás-fejlesztési tevékenységét.

SOCIAL BOX