Erre vártunk az irodában! Streamnet – a jövő útja a prezentációban

Ma már az új generációk olyan körülmények között dolgozhatnak, amelyekről pár évtizede még csak álmodozhattunk. Kényelmes társalgók, ergonomikus székek, szófák, játékszobák, hihetetlen technológiai megoldások, az együttműködő munkamódszerek során pedig mintha csak egy baráti beszélgetés zajlana egy menő bárban. Persze a siker kulcsa, hogy a kényelmes székünk mellé varázsolhassuk a világot, és ha a szükség úgy […]

Ma már az új generációk olyan körülmények között dolgozhatnak, amelyekről pár évtizede még csak álmodozhattunk. Kényelmes társalgók, ergonomikus székek, szófák, játékszobák, hihetetlen technológiai megoldások, az együttműködő munkamódszerek során pedig mintha csak egy baráti beszélgetés zajlana egy menő bárban.

Persze a siker kulcsa, hogy a kényelmes székünk mellé varázsolhassuk a világot, és ha a szükség úgy hozza, akkor a távol lévő kollégákkal beszélgethessünk a lehető legegyszerűbb módon. A Streamnet e tekintetben számos innovatív technológiát kínál: látványos audio-video megoldásokkal, digitális tartalommegosztásokkal segíti elő a kommunikációt a dolgozók között. Jól jelzi a cég töretlen fejlődését, hogy miközben zárt részvénytársasággá alakult, a Váci úton a Blue Cube irodaházban alakította ki az új irodáját.

A Streamnet azonban nem ül a babérjain, folyamatos újításokkal segíti a vállalatok legújabb technológiai szükségleteit az irodákban. Most például megjelentek a wireless prezentációs rendszerek, amelyek azért nagyon fontosak, mert a 21 század irodájában elvárás, hogy a szárnyaló közös ötleteléshez, beszélgetéshez ne kelljen kábelekkel bíbelődni, amennyiben nagyobb képernyőn szeretnénk megjeleníteni a kapcsolódó tartalmakat.

A folyamatos párbeszéd és interakció az alkalmazottak között elősegíti, hogy egyre jobb eredményt tudjanak produkálni, így a cégek még versenyképesebbek lehetnek. Az együttműködésre pedig az egyik legfontosabb módszer a prezentáció, ahol azonban mindig adódhat egy kis probléma, pl. nem tudunk csatlakozni a kivetítőre, nem működik a videólejátszás, van kép, de közben nincs hang és még sorolhatnánk.  Tovább bonyolódik a helyzet, ha egyszerre többen is akarunk prezentálni, ráadásul mindenki más eszközről szeretne hozzátenni az előadáshoz.

Wireless rendszerek

Az ilyen szituációkra kínálnak megoldást a wireless prezentációs rendszerek. A Streamnet által is forgalmazott Solstice rendszerben egyszerre több előadó akár több eszközről is tud prezentálni egy időben, hiszen a wi-fin keresztül könnyedén megjeleníthetjük az adott kivetítőn a digitális tartalmakat.

Nem jelent gondot, ha az egyik előadónak laptopja van, a másikuk iPad-del érkezett, a harmadik munkatárs pedig egy okostelefonról szeretné lejátszani az anyagát. A hagyományos prezentációs eszközöknél ez a szituáció elég komoly kihívás lenne, de a Solstice wireless rendszerrel már könnyedén váltogathatnak az eszközök és a tartalomtípusok között.

A modern megoldások esetében legalább négy személy tud csatlakozni a kívánt eszközhöz, ami lehet LCD képernyő, kivetítő vagy videófal is. Ráadásul számos lehetőség adódik a tartalom megosztására: képernyőtükrözéssel a teljes képernyő másolható, megoszthatóak csak egyes ablakok, illetve akár külön médiafájlok (zene, kép, videó) is.

A nagyobb cégeknek kínált licenszek esetében még szofisztikáltabb szolgáltatások egészítik ki a funkciókat, mint az IT szakemberek számára elérhető kezelőfelület, a használati statisztikák vagy a multi room solution, ami lehetővé teszi az adott tartalom több tárgyalóban való megjelenítését is.

Amennyiben felkeltették érdeklődését a wireless prezentációs rendszerek, forduljon bizalommal a Streamnet Zrt. munkatársaihoz!

SOCIAL BOX