Az OTP a legjobb privát banki szolgáltató Magyarországon

Az OTP Bank vagyonkezelési üzletága a Financial Times lapcsoporthoz tartozó, The Banker és Professional Wealth Management szakfolyóiratok által szervezett gálán ismét az OTP Bank képviselője vette át a legjobb privát banknak járó elismerést. A neves szakmai bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, portfólió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását. […]

Az OTP Bank vagyonkezelési üzletága a Financial Times lapcsoporthoz tartozó, The Banker és Professional Wealth Management szakfolyóiratok által szervezett gálán ismét az OTP Bank képviselője vette át a legjobb privát banknak járó elismerést.

A neves szakmai bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, portfólió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását. A díj odaítélése során a bizottság figyelembe vette azt is, hogy az OTP Bank privát banki szolgáltatásai innovatívak, az elérhető termékkör és a privát banki tanácsadók felkészültsége is kiemelkedik a magyar piaci versenytársak közül.

A piacvezető magyarországi privát banki szolgáltatót most olyan nemzetközi szinten is jegyzett bankokkal együtt díjazták, amelyek esetenként több száz éves múltra tekintenek vissza a vagyonkezelés területén.

„Az OTP Private Banking már 22.500 ügyfél közel 1.650 Mrd forintnyi vagyonát kezeli. Az üzletág növekedési dinamikája töretlen, stabilan tartja 35% feletti piaci részesedését. Az OTP Bank dominanciája nem csak a legmódosabb ügyfelek vagyonkezelése terén tapasztalható. Az év első 9 hónapjában ugyanis a teljes likvid háztartási megtakarítási piaci növekedés 42 százaléka került az OTP Bankhoz. Hitelintézetünk az év eleje óta ezzel 31,77 százalékra növelte részesedését a megtakarítási piacon”– nyilatkozta Takács András, az OTP Bank Vagyonkezelési és Megtakarítási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

Az OTP Private Banking szolgáltatásai az ország közel 50 pontján, 160, magasan képzett privát banki tanácsadó segítségével vehetők igénybe. Az OTP Private Bankinget eddig háromszor választották a régió legjobbjának, valamint a díj magyarországi kiterjesztése óta, immár hatodszor a hazai legjobb is. Az elmúlt tizenegy évben összesen 14 rangos nemzetközi díjat nyert el az üzletág.

SOCIAL BOX