Az Apple Texasban épít új munkahelyi kampuszt

A Google és az Amazon már felfedte új terveit, miszerint New Yorkban építenének új regionális központokat. Az Amazon két helyszínben gondolkodott, de az egyiket, vagyis a New York-it már le is fújták politikai felhangok miatt. Most koncentráljunk az Apple dédelgetett terveire, hiszen a vállalat szinte az egész Egyesült Államokat letámadja, ugyanis új telephelyeket kíván létrehozni […]

A Google és az Amazon már felfedte új terveit, miszerint New Yorkban építenének új regionális központokat. Az Amazon két helyszínben gondolkodott, de az egyiket, vagyis a New York-it már le is fújták politikai felhangok miatt. Most koncentráljunk az Apple dédelgetett terveire, hiszen a vállalat szinte az egész Egyesült Államokat letámadja, ugyanis új telephelyeket kíván létrehozni Seattle-ben, San Diego-ban és Culver City-ben, illetve a következő három évben bővülni fog Pittsburgh-ben, New York-ban és Boulder-ben.

Ezen túl a texasi Austinban egymilliárd dollárt szeretnének elkölteni egy új kampusz létesítésére. A bővítési tervek annak fényében is érdekesek, hogy Trump elnök folyamatosan az amerikai munkahelyek védelméért és új állások létrehozásáért száll síkra. Az Apple 2018-ban mintegy 6 ezer hozzáadott értéket jelentő munkahelyet teremtett, és jelenleg 90 ezer embert foglalkoztat 50 államban. 2023-ig további 23 ezer új alkalmazottban gondolkodnak, ami egy magyar kisváros lakosságának felel meg.

Az Apple büszke arra, hogy új beruházásokat, munkahelyeket és lehetőséget kínál az Egyesült Államok városai számára, mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a tervek kapcsán, majd hozzátette: a tehetség, a kreativitás és a holnap nagy ötletei nem korlátozódnak egyes régiókra, így a terjeszkedésünkkel megduplázzuk elkötelezettségünket a csúcstechnológiai szektor és a munkaerőpiac országos fejlesztése iránt.

Már jelenleg is több mint 6 ezer főt foglalkoztatnak Austinban, amely a kaliforniai Cupertino után a legnagyobb munkaerő-létszámot jelenti az Apple életében egy várost tekintve. Az új kampusz kevesebb mint egy mérföldre lesz majd a jelenlegi létesítményektől, és kezdetben ötezer friss munkatársban gondolkodnak. Hosszú távon 15 ezer főt szeretnének alkalmazni, amellyel a város legnagyobb magánszektorban működő foglalkoztatói lesznek. Az új központ a többi Apple-ingatlanhoz hasonlóan 100%-ban megújuló energiával működik majd.

Fotó: illusztráció – Droneandy / shutterstock.com