Getronics: erősíteni kell a nők szerepét az ICT szektorban

A Getronics a nemzetközi nőnap alkalmából ismételten és nyilvánosan megerősíti elkötelezettségét a teljes körű esélyegyenlőség mellett. A Getronics mindent megtesz, hogy hatékonyan elősegítse és támogassa a női munkatársak vezetőként való szerepvállalását, hogy ezzel is inspiráló mintát mutasson a vállalaton és az ICT szektor egészén belül. A Getronics női esélyegyenlőségért való elkötelezettségét jól bizonyítja Deborah Exell […]

A Getronics a nemzetközi nőnap alkalmából ismételten és nyilvánosan megerősíti elkötelezettségét a teljes körű esélyegyenlőség mellett. A Getronics mindent megtesz, hogy hatékonyan elősegítse és támogassa a női munkatársak vezetőként való szerepvállalását, hogy ezzel is inspiráló mintát mutasson a vállalaton és az ICT szektor egészén belül.

A Getronics női esélyegyenlőségért való elkötelezettségét jól bizonyítja Deborah Exell globális humántőke és változási igazgató 2018. májusi kinevezése, illetve Irene Veldstra Benelux államokért felelős igazgató jelölése a DataNews által meghirdetett „Az év női ICT szakembere” díjra. Ugyanebbe a sorba illeszkedik a Getronics által életre hívott „Nők a technológiában” címet viselő program is.

„A nők sajnos hagyományosan alulértékeltek és alulreprezentáltak az üzleti életben, és ez különösen igaz az informatika és a telekommunikáció világára. Mi a Getronics-nál változtatni szeretnénk ezen, ezért kiemelten támogatjuk a nőket. Célunk, hogy követendő példákat állítsunk, pozitív mintákat mutassunk az ICT szektor iránt érdeklődő fiatal nők számára, ezzel is segítsük őket áttörni a bevett sztereotípiákon” – hangsúlyozta Deborah Exell, a Getronics globális humántőke és üzleti átalakulások igazgatója.

„A Getronics egy olyan vállalat, ahol hiszünk abban, hogy az üzlet és a siker lényege a nálunk dolgozó munkatársakban és általában az emberekben rejlik. Éppen ezért nálunk, a Getronics-nál a női esélyegyenlőség nem egy elvont távoli cél, hanem a mindennapi munkánk gyakorlati és magától értetődő része – legyen szó akár munkaerő-felvételről, képzésről, előléptetésről vagy bérekről és juttatásokról.” 

Fotó: ESB Professional / shutterstock.com

 

SOCIAL BOX